Safilo Group, Türkiye pazarı için hedef büyüttü!

İtalyan gözlük devi Safilo Group, Türkiye pazarı için hedef büyüttü. 30 yıldır Türkiye’de dağıtıcı kanalıyla yer alan grup, iki yıl önce kendi ofisini açarken, ülke ekonomisine olan güvenini de vurguluyor. Safilo bünyesinde Dior, Eli Saab, Fendi, Givenchy, Jimmy Choo, Hugo Boss gibi gözlük markaları bulunuyor.

Safilo Group, Türkiye pazarı için hedef büyüttü!
15 Haziran 2017 Perşembe 09:57

Safilo Group Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa Başkanı Çiler Yıldız, grup olarak Türkiye ekonomisine güvendiklerini ve pazarın potansiyeline inandıklarını söyledi. Yıldız, “Safilo olarak Türkiye’yi grubun geniş portföyünü tam anlamıyla sunabileceği hızlı büyüyen benzersiz bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Türkiye’yi Orta ve Doğu Avrupa bölgemizin merkezi olarak konumluyoruz. Türkiye büyüme potansiyeli içeren pek çok iş fırsatını barındırıyor ayrıca nüfus yoğunluğu açısından da çok avantajlı. Türkiye’ye güvenimiz ve yatırım iştahımız devam ediyor” dedi.

Uzun yıllardır Türkiye’de dağıtıcı kanalıyla sürdürdükleri varlıklarını pazara doğrudan giriş yaparak bir adımı ileri götürdüklerini de vurgulayan Yıldız, bu adım sayesinde çok segmentli portföylerinde bulunan yüksek kaliteli koleksiyonlarını Türkiye’deki müşterilerine doğrudan sunabildiklerini kaydetti.

3.7 milyarlık pazar

Yıldız, Türkiye’de sektörün büyüklüğü hakkında da bilgi vererek, “Çok sağlıklı verilere erişemiyoruz ama 3.7 milyar TL’lik pazar var. Bunun 1.4 milyar TL’nin üzerinde bölümü güneş gözlüğü, 1.1 milyar TL’si optik çerçeveve, 1.1 milyar TL’den fazlası da lens grubuna ait” dedi. Global optik sektörünün ise 2020 yılında 165 milyar dolarlık bir hacme ulaşacağı öngörülüyor.

Bu öngörü, güçlü demografik büyümenin yanı sıra çerçevelerin artan ve değişen kullanım alanlarına bağlı ticari büyüme ile de destekleniyor. Çiler Yıldız, segmentleri incelediklerinde ise lüks markaların yanı sıra faaliyet gösterdikleri diğer segmentlerde de büyük potansiyel gördüklerini dile getirdi.

Yıldız, pazarla ilgili de, “Turizmdeki düşüş gözlüğü de etkiliyor. Bu yıl turist sayısının artmasıyla durum değişebilir. Ama tüketici güven endeksi arttı. İyi gidiyor” yorumunu yaptı.

Yeni trend renkli lensler olacak

Çiler Yıldız, güneş gözlüğünde trendlerle ilgili ise şunları söyledi: “Yeni trendler daha renkli lensler, mask denilen yüzü tamamen kapatan modeller yönünde. Kedi gözü konsepti de devam ediyor. Transparan gözlükler var. Lenslerin üzerindeki tasarımlar çok önemli. Her koleksiyon kendini yeniliyor hala logonun gücü devam ediyor. Türkiye’de trendler çok yakından takip ediliyor. Safilo olarak gücümüzü tasarımdan alıyoruz.”

Özel gözlüğe talep artıyor

Çiler Yıldız, grubun 150’den fazla tasarımcıdan oluşan ekiple yılda 3 bin yeni modeli piyasaya sürdüğünü söyledi. Yıldız,”Atelier, Lüks, Outdoor spor, Lifestyle ve Güncel Moda ve Mass Cool olmak üzere farklı segmentlerde üretim yapıyoruz. 200 TL’ye de 4 bin 300 TL’ye de ürünümüz var. Atelier segmentinde Elie Saab ve Oxydo’yla fark yaratacağız. Elie Saab çok özel olacak. 

Türkiye’de fiyatı 4 bin liranın üzerinde olan markanın özel üretim gözlüklerine beklediğimizin üzerinde sipariş geldi” dedi.

Kaynak : milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.