Renkli Kontak Lens Kullananlar Dikkat!

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yağmur, ultraviyole ışıkları absorbe edebilecek güneş gözlüklerinin kullanılması konusunda uyardı. Göz sağlığı ile ilgili bilgiler veren Yağmur aynı zamanda renkli lenslerin rastgele kullanılmaması gerektiğini belirtti.

Renkli Kontak Lens Kullananlar Dikkat!
03 Temmuz 2017 Pazartesi 11:41

“Ucuz güneş gözlüğü kullanmayın” uyarısı yapan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yağmur, önemli bilgiler verdi.

“DOKTORLAR KARAR VERMELİ”

Göz sağlığının korunmasıyla ilgili önerilerde bulunan Prof. Dr. Meltem Yağmur, doktor kontrolünden geçmeden ve göze uyumlu olup olmadığına bakılmaksızın kontak lens kullanılmamasını istedi. Bazı kişilerin renkli göze sahip olmak veya daha güzel görünmek adına rastgele kozmetik lens kullanabildiğini aktaran Prof. Dr. Meltem Yağmur, “Bu lensler de kontrol altında kullanılmalı. Bu lenslerin de göze uygun olup olmadığına uzman doktorların karar vermesi gerek. Rastgele lensi alıp takmak gerçekten sakıncalıdır” dedi.

gunes-gozlugu

“GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜ OPTİKÇİLERDEN ALIN”

Güneş gözlüğüyle ilgili de önerilerini sunan Prof. Dr. Meltem Yağmur, şunları kaydetti:

“Güneş gözlüğü alırken öncelikle ultraviyole ışıkları absorbe edebilecek kalitede iyi camların kullanılmış olmasına dikkat edilmeli. Bir güneş gözlüğü seçerken en çok bu önemsenmelidir. Sağda solda satılan gözlüklerin cam kalitesini bilemiyoruz. Dışarıda çok düşük fiyatlara satılan gözlüklerin kalitesiyle ilgili sıkıntılar olabilir. Dolayısıyla güneş gözlüklerini optikçilerden almak önemli.”

Kaynak : sozcu.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.