Optisyen Arslan’dan Sahte Gözlük Uyarısı!

Uzmanlar vatandaşların güneş gözlüğü kullanırken, kaliteli güneş gözlüklerinin tercih edilmesi gerektiği konusunda uyardı.

Optisyen Arslan’dan Sahte Gözlük Uyarısı!
16 Ağustos 2017 Çarşamba 11:56

Güneş Gözlüğü Alımında Optisyenlik Müesseseleri Tercih Edilmeli!

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde vatandaşların güneş gözlüklerine olan ilgisi de artıyor. Özellikle sahte gözlüklere karşı uyarı yapan Optisyen Mehmet Ali Arslan; “internet ortamından alınan gözlüklerde karşınızda muhatap olunan kimse yok, mağduriyet yaşanmaması için vatandaşlarımızın güneş gözlüğü alışverişlerini de optisyenlik müesseselerinden yapmaları daha sağlıklı olacaktır” dedi.

Güneş gözlüğünüz gözleriniz için koruyucu kalkan vazifesi görür

Güneş gözlüğünün önemine değinen Arslan; “Atmosfer, zararlı ışınların büyük bir kısmını filtre etmesine rağmen, güneş ışığında göze zarar verecek derecede UV (mor ötesi) ve IR (kızıl ötesi) ışınları vardır. Ozon tabakasının incelmesiyle, insan cildine ve gözüne zararlı ışınlar dünyaya daha fazla miktarda ulaşmakta ve bunun sonucunda cilt ve göz sağlığımız bundan daha fazla etkilenmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın güneş gözlüğü alırken daha dikkatli olması gerekir. Mümkün olduğunca internet ortamı ve işportacılardan alınan gözlüklerden uzak durulmalı” diye konuştu.

Modelini beğendiniz diye taklit gözlük kullanmayın!

Sahte gözlüklere karşı uyarılarda bulunan Optisyen Arslan; “Sağlık Bakanlığı, ithal güneş gözlükleri için sertifika mecburiyeti getirmiştir. Sahte olmayan güneş gözlüklerinin UV ışınlarını süzdüğüne dair bir sertifikası vardır. Gözlük alırken bu belge soruşturulmalı, sertifikası olmayan güneş gözlükleri alınmamalıdır. Sahte gözlükler, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı gözü korumadığı gibi, aksine gözbebeğini genişleterek göze gelen zararlı ışınların miktarını artırıp göz sağlığını daha da bozmaktadır.

Sahte gözlük takmaktansa hiç takmamak daha iyidir. Bu nedenle, güneş gözlüğü alırken ve seçerken çok dikkatli olunması gerekir. İyi bir koruma sağlayabilmesi için güneş gözlüğünün çerçevesi de kişinin yüz yapısına uygun olmalı ve göz çevresini kapatarak, gözlere yakın durmalıdır, gözü üstten ve yandan gelen ışınlara karşı da koruması gerekir. Güneş gözlüğü takamayan küçük çocuklar için ise alınacak önlemler; güneşin çok etkili olduğu 10.00 – 17.00 saatleri arası direkt güneşe çıkartmamak ve geniş ön siperli şapkalar kullanmak olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak : sanalbasin.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.