Optik Ürünlerin ÜTS’de Tekil Takibi Hakkında Duyuru!

Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Optik Ürünlerin ÜTS’de Tekil Takibi Hakkında Duyuru yayımladı.

Optik Ürünlerin ÜTS’de Tekil Takibi Hakkında Duyuru!
09 Eylül 2017 Cumartesi 09:48

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç Ve Tıbbi Cihaz Kurumu, resmi web sayfasından (titck.gov.tr) Optik Ürünlerin ÜTS’de Tekil Takibi Hakkında bir duyuru yayımladı.

Bilindiği üzere tıbbi cihazların kaydı ile ilgili 12.06.2017 tarihinde tıbbi cihazlarda TİTUBB kapatılarak yerine Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kullanılmaya başlanmıştır.

Optik ürünlerle ilgili tekil takip ve hareketlilik modüllerinin gerçek ortamda 11.09.2017 tarihinde açılması planlanmakta olup, optik ürün üreten, ithal eden, dağıtan firmalar ile Optisyenlik Müesseseleri tarafından da kullanılması gerekecektir.

Firma kayıt işlemlerini yapmayan müesseseler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geri ödemelerinden faydalanamayacaklardır.

Daha önce TİTUBB kaydı ve firma tanımlayıcı numarası olmayıp ÜTS’ye yeni kayıt olacak firmalar ve optisyenlik müesseseleri, MERSİS/VEDOP’ta tanımlı imza yetkilisi elektronik imzası ile kayıt işlemini gerçekleştireceklerdir. TİTUBB’da kayıtlı olup ÜTS’ye aktarımı yapılan firmaların kayıt işlemleri ise MERSİS/VEDOP’ta tanımlı firma yetkilisi ya da ÇKYS’de tanımlı Mesul Müdür elektronik imzası ile yapılacaktır. Ayrıca fiziki doküman ile firma kayıt işlemi yapılmamaktadır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Kaynak : titck.gov.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
özer - 7 yıl önce
bu kadar gereklimiydi bu sistem kimin cebine ne kadar para girdi yönetim cıksın erkek gibi açıklasın gözlükcüğünü bitirdiniz