Opak Lens’ten “Doğayı Düşün, Çöpe Atma” Projesi!

Opak Lens tüm optik sektörüne öncülük edecek bir sosyal sorumluluk projesini daha duyurdu.

Opak Lens’ten  “Doğayı Düşün, Çöpe Atma” Projesi!
28 Eylül 2017 Perşembe 12:58

Opak Lens hizmet verdiği tüm optisyenlik müesseselerine “Doğayı Düşün, Çöpe Atma” sosyal sorumluluk projesi kapsamında yepyeni bir kampanya duyuruyor.

2 Ekim-31 Aralık 2017 tarihleri arasında geçerli olacak “Doğayı Düşün, Çöpe Atma” projesi ile Opak Lens, hizmet verdiği optisyenlik müesseselerini geri dönüşüm konusunda etkin kılmayı hedefliyor.

Bir kampanya niteliğinde geliştirilen bu proje kapsamında optisyenlik müesseseleri Opak Lens’in kendilerine gönderdiği ürünlerin korunması için kullanılan üç değişik boydaki dış karton kutuları geri toplayacak. Hangi boyutta olursa olsun, yeniden kullanılabilir nitelikte, sağlam ve iyi durumdaki Opak Lens’e ait altta resimde görülen 25 adet kutuyu çalıştığı şubeye geri veren optisyenlik müesseseleri bunun karşılığında 60 ml’lik lens solüsyonu, 50 adet kutu getirildiğinde 100 ml solüsyon, 100 adet kutu getirildiğinde ise 250 ml solüsyon almaya hak kazanacaklar.

Opak Lens, optisyenlik müesseselerinin bu kutuları çöpe atmak yerine, düzgün şekilde katlayıp muhafaza ederek biriktirmelerini ve en yakın şubeye teslim etmelerini duyuruyor. Bu yolla kağıt tüketimi konusunda özen gösteren mağazalar, geri dönüşüm sistemi kapsamında hem ekonomiye katkıda bulunacaklar, hem de doğayı koruyan bir bilincin paydaşı olacaklar.

Her ay optisyenlik müesseselerine yapılan sevkiyat sayısının arttığını belirten Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi, gönderilen ürünlerin paketlendiği kutulardan %10’u bile optisyenlik müesseselerinden geri dönse doğaya ciddi bir fayda sağlayacaklarına inandıklarını belirtti. Bu konuda optisyenlik müesseselerinin gösterecekleri duyarlılıkla çok daha etkili bir dönüş beklediklerini ifade eden Erol Harbi, Opak Lens’in sektörümüze, öncülüğünü yaptığı bu projenin bir farkındalık yaratacağını düşündüğünü söyledi.

Opak Lens, optisyenlik müesseselerinin bu kutuları çöpe atmak yerine, düzgün şekilde katlayıp muhafaza ederek biriktirmelerini ve en yakın şubeye teslim etmelerini duyuruyor.

Optik Gazete olarak yaptığımız hızlı bir internet motoru aramasında 2014 yılında Türkiye’de kullanılan toplam kağıt miktarının 6 milyon ton olduğu ve bu miktarın sadece 2.6 milyon tonunun kullanıma geri kazandırıldığı bilgisine ulaştık. Konunun en çarpıcı yanı ise bu miktarın 1.6 milyon tonluk kısmı sanayiden geri kazanılırken, kalan 1 milyon tonluk kısmıysa sokaklardan toplanmış. Yani biz 2014 yılında 1 milyon ton kağıdı çöpe atmışız. Daha doğrusu attıklarımızdan bu kadarı geri toplanabilmiş. Ve verilen bilgilere göre 1 milyon ton atık kağıdın toplanamaması halinde oluşan kayıp 130 milyon Euro!

Biz de Optik Gazete olarak, bu rakamlarla sadece doğa için değil, ekonomik açıdan da ne kadar önemli olduğunu fark ettiğimiz geri dönüşüm konusunda optik sektörünün bilinçlenmesi için öncülük yapan Opak Lens’i kutluyoruz ve tüm optisyenlik müesseselerini “Doğayı Düşün, Çöpe Atma” kampanyasına katılmaya davet ediyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.