Okul öncesi göz muayenesi başarıyı ne kadar etkiliyor?

Özel İnci Göz Hastanesi hekimlerinden Opr. Dr. Hulusi Doğan okul öncesi göz muayenesinin gerekliliğini tıbbi açıdan da değerlendirdi.

Okul öncesi göz muayenesi başarıyı ne kadar etkiliyor?
26 Ağustos 2017 Cumartesi 11:23

Özel İnci Göz Hastanesi hekimlerinden Opr. Dr. Hulusi Doğan göz sağlığının, çocuklarımızın hayat kalitesini, özelliklede okul başarısını etkileyen son derece önemli bir durum olduğunu, bebeklikten itibaren belirli periodlarla göz muayenelerinin uzman göz hekimleri tarafından yapılması gerektiğini vurguladı. Opr. Dr. Hulusi Doğan, çocuğu okulda başarısız olan ve ders çalışmayı sevmeyen ailelerin, çocuklarına mutlaka göz muayenesi yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Okul öncesi göz muayenesinin gerekliliğini tıbbi açıdan da değerlendiren Özel İnci Göz Hastanesi hekimlerinden Opr. Dr. Hulusi Doğan şöyle dedi; "Aileler çocuğun okuldaki başarısızlığını çoğunlukla öğrenme yeteneklerinin düşük olmasına bağlayabilmektedir. Oysa ki özellikle okul yaşlarında sık görülen hipermetropi nedeniyle net görmekte zorlanan çocuk ders yapmayı kitap okumayı sevmeyebilir. Ayrıca miyopi ve astigmat gibi uzağı görmede sorun oluşturan görme kusurlarında çocuk okulda tahtayı görmekte zorlanacak, bu durum baş ve göz ağrılarına neden olacak, sorun öğretmen tarafından fark edilse de geçen sürede çocuğun özgüveni kaybolacak ve başarısız bir öğrenim hayatına mal olabilecektir. Bu durum çocuğun psikolojik gelişiminde olumsuz yönde etkileyecektir.

Yapılan göz muayenelerinde tespit edilen görme kusurları genellikle gözlükle tedavi edilir. Özelliklede hipermetropiye bağlı şaşılıklarda, göz tembelliğine yol açan atlanmaması gereken göz problemleridir. Göz tembelliğinin 10 yaşından sonra etkin bir tedavisinin olmadığı unutulmamalıdır. Her yıl okul başlamadan çocuklar göz muayenesinden mutlaka geçirilmelidir. Göz kayması, gözde sulanma, gözleri sık sık ovalamak, bir gözü kapayarak veya kısarak bakmak çocuklarda göz probleminin belirtileri olabilir. Ayrıca çocukları, çok yakından kitap okuyan, okuduğu satırı atlayan,televizyonu çok yakından izlemeye çalışan aileler mutlaka çocuklarını göz hekimine muayeneye götürmelidirler." diyen;Özel İnci Göz Hastanesi hekimlerinden Opr. Dr. Hulusi Doğan, Yeni ders yılında tüm öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak : medyabar.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.