Lise Öğrencileri Göz Bandıyla Yürüdü!

Aydın'da lise öğrencileri, görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları anlamak için göz bandı takıp beyaz bastonla yürüdü.

Lise Öğrencileri Göz Bandıyla Yürüdü!
17 Ekim 2017 Salı 15:17

Aydın'da lise öğrencileri, görme engellilerin günlük hayatta yaşadığı zorlukları anlamak için göz bandı takıp beyaz bastonla yürüdü.

Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesince düzenlenen organizasyon kapsamında öğrenciler, Adnan Menderes Bulvarı'nda toplandı.

Gözlerine bant takıp ellerine beyaz baston alan katılımcılar, "Beyaz baston özgürlüktür" sloganı atarak Atatürk Kent Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe, vatandaşlar da destek verdi.

Derneğin Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, farkındalık oluşturmak adına lise öğrencileriyle etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "En büyük engel empati yapamamak ve paylaşamamaktır. Sürücülerin yolda bizleri gördüğünde daha duyarlı olmalarını istiyoruz." dedi.

Yürüyüşe katılan Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, herkesten engelliler konusunda duyarlılık beklediklerini ifade ederek, "Beyaz baston gördükleri zaman dursunlar, dikkat etsinler. Birazcık sevgi ve saygıyla toplumda hiçbir engel kalmaz. Birlikte daha güzel bir hayat kurabiliriz." diye konuştu.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Nur Sinem Uluışık ise her sağlıklı insanın engelli adayı olduğunu, görme engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları kısa sürede de olsa anladıklarını dile getirdi.

Kaynak : haberler.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.