Lazer cerrahisi sağlık açısından zorunlu mudur?

Lazer ameliyatlarının gözlükten kurtulma amacıyla yapılması mecburiyeti yoktur.

Lazer cerrahisi sağlık açısından zorunlu mudur?
07 Nisan 2017 Cuma 10:42

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Eğitim Komisyonu Başkanı Sayın Taylan KÜÇÜKER, lazer ameliyatları için Sağlık BakanlığıTedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bir soru yöneltti. Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Eğitim Komisyonu Başkanı Sayın Taylan KÜÇÜKER ve Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğün'den gelen resmi yazıyı Optik Gazete okurlarına ekte sunuyoruz.

"SUT hükümlerine göre Estetik cerrahi ve Alternatif tıp için ödeme yapılmaz.

2005 Yılı Bütçe uygulama talimatında yer alan, lazer ameliyatları için 2004 yılında Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğüne başvurarak bir soru sorduk.

Lazer cerrahisi sağlık açısından yapılması zorunluluğu var mıdır?

20.09.2004 tarihli dilekçemize Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ‘nün 11.04.2004 tarih 19433 sayılı cevap yazısında şöyle cevap verilmiştir.

2005 Yılı Bütçe uygulama Talimatında yer alan 617.260 kod nolu LASEK/LASİK isimli işlemin yeni gelişmekte olduğu, sağlam göze uygulanan geri dönüşümü olmayan bir cerrahi yöntemi olduğu ,katarakt riskini artırdığı kuru göz oluşmasına neden olduğu gibi risklerinin olduğundan bahisle bu işlem bedelinin geri ödeme kuruluşları tarafından ödenmemesi gerektiği bildiren ilgide kayıtlı dilekçeniz incelendi .

Konu ile ilgili gerekli inceleme yapılmış olup, LASEK/LASİK isimli işlemlerin kişinin kendi takdiri ve kozmetik amacı ile olmaya karar verdiği bir ameliyat olduğu ve Eximer laser ameliyatın gözlükten kurtulma amacıyla sağlık açısından yapılma mecburiyetinin bulunmadığı hususunu bilgilerinize rica ederim."

Hüseyin BÜYÜKKAYIKÇI
Bakan a.
Genel Müdür Yardımcısı 
 
SB Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünden Gelen Resmi yazı ekte Sunulmuştur.

 
 
Taylan KÜÇÜKER 
Eczacı Gözlükçü 
EGOD Eğitim Komisyonu Başkanı 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.