Klima ve bilgisayar gözleri kurutuyor!

Özel Egepol Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Acar, gözyaşının göz yüzeyinde hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Klima ve bilgisayar gözleri kurutuyor!
06 Mart 2017 Pazartesi 12:39

Özel Egepol Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Acar, gözyaşının göz yüzeyinde hayati bir öneme sahip olduğunu söyledi. Göz kuruluğunun da gözyaşı ve göz yüzeyinde görülen bir hastalık olduğunu belirten Dr. Ebru Acar, “Gözyaşı salgısındaki azalma veya bileşenlerinin değişime uğraması, göz yüzeyindeki dengeyi bozuyor. Klimalı ortamlar ve uzun süreli bilgisayar kullanımı da göz kuruluğunu tetikliyor” dedi.

Acar, “Az nem ve fazla hava akımı buharlaşmaya neden olarak gözyaşı kaybını artırır. Klimalı ortamlar bu sebeple göz kuruluğunda etkindirler. Uzun uçak yolculukları da benzer şekilde göz kuruluğu oluşturuyor. Yoğun bilgisayar kullanımı göz kırpma refleksini azaltarak göz kuruluğu oluşturur. Kafeinli içecekler yine diüretik etkileri nedeniyle göz kuruluğuna yol açabiliyor” diye konuştu.

Kaynak : milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.