İnternetten Alınan Gözlük Çok Riskli!

Gözle ilgili ürünlerin İnternetten alınmasının ciddi sorunlar yarattığını söyleyen gözlükçü Küçüker “İnternet üzerinden sağlık olmaz ” dedi.

İnternetten Alınan Gözlük Çok Riskli!
29 Mayıs 2017 Pazartesi 13:53

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Eğitim ve Mevzuat Komisyonu Başkanı Eczacı ve Gözlükçü Taylan Küçüker gözlük çerçevesi ve numaralı gözlük camının kanunen tıbbı cihaz olduğunu söyledi. “Bu ürünler İnternet üzerinden alınmamalı” uyarısında bulundu.

Küçüker internet üzerinden alınan gözlüklerin kalıcı körlük dahil çok ciddi sağlık problemleri yaratabileceğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: ”göz ile ilgili tıbbı cihazların kullanım ve hijyen konusunda hastanın optisyen tarafından bilgilendirilmesi gerekir uygulama hekim tarafından yapılsa da lensin özelliği temizlenmesi makyajla etkilenmesi bakımını iyi bilmek gerekiyor, optisyen tarafından kontak lens kullanıcısına bu konuda ciddi ve iyi bilgilendirmeler yapılmalıdır İnternet kurye ile kontak lens alanlar bu bilgilere nasıl ulaşacak “ dedi.

KESİNLİKLE YASAKTIR

Yasa gereği kozmetik ve numaralı olmak üzere her türlü kontak lenslerin hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinde satışına izin verildiği bilgisini veren Küçüker internet sitesi optisyenlik müessesesi değildir. Hasta yasa gereği kontak lens reçetesi ile optisyenlik müessesine müracaat ederek kontak lens satın alabilir. İnternet sitesine reçete ile başvurulması yasal olmadığı gibi doğru ve sağlıklıda değildir. İnternet üzerinden temin edilen ürünler körlüğe neden olacak hastalıkların teşhis ve tedavisine de geciktirir” dedi.

Küçüker internet pazarında sahte kayıt dışı son kulanım tarihi geçmiş bayat ürünlerin yer aldığını hatırlattı göz ve görme sağlığı üzerinden pazarlamacılık yapılamaz. İnternet üzerinden ticaret mantığıdır. Mesleğimiz ise sağlık mesleğidir. Hekim reçetesi ile sattığımız optik ürünler ilaç ve tedavi olarak değerlendirilen geri ödeme kapsamın da bulunan tıbbı cihazlardır.

Reklamının yapılması ve internet üzerinden satışa kesinlikle yasaktır. Diye konuştu kontak lens ve gözlük reçetelerinin bir sene süre ile geçerli olduğu ifade eden Küçüker sağlığın reklamı olmaz. Sağlığın internet üzerinden satışı da olmaz. Yetkisiz kişilere kontak lens tedariki yapan ithalatçılarımızın konuyu ticari değil sağlık yönü ile değerlendirmeleri gerekiyor” dedi. 


 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.