Göz Tansiyonu Kolayca Teşhis Edilecek!

Kırklareli'nde Göz Hastalıklarına Erken Teşhis Konulabilecek.

Göz Tansiyonu Kolayca Teşhis Edilecek!
14 Eylül 2017 Perşembe 11:45

Kırklareli Devlet Hastanesine göz tansiyonu ölçümünü kolaylıkla yaparak erken teşhisini sağlayan bilgisayarlı görme alanı cihazı kullanılmaya başlandı.

Kırklareli Devlet Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, cihaz ile görme alanı testinin göze herhangi bir temas olmadan yapılabileceği belirtildi.

Göz hastalıklarının artık daha kolay teşhis edilebileceğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Test, göz başına yaklaşık 20 dakika sürer. Hastaya karanlık bir ortamda, parlaklığı zayıf ışık çakmaları gösterilir. Göz tansiyonu erken teşhis yapılmadığı takdirde gözde tahribatlara yol açıyor. Bu cihaz sayesinde erken teşhis yapılarak, tedaviye önemli fayda sağlanıyor. Göz tansiyonunu erken teşhis etmek için düzenli aralıklarla test yapılması gerekiyor. Artık Kırklareli merkezindeki glokom hastalarımız takipleri için il dışındaki büyük hastanelere gitmek zorunda değiller. Ayrıca görme siniri hasarı yapabilen nörolojik hastalıkların ileri tetkiki artık Kırklareli Devlet Hastanemizde yapılabilmektedir."

Kaynak : milliyet.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.