"Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz" Projesi

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından hazırlanan "Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz" projesi kapsamında "Mobil Göz Sağlık Aracı" ile Muratlı ilçesindeki vatandaşlar ve öğrenciler muayene ediliyor.

"Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz" Projesi
12 Mart 2017 Pazar 11:00

Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı tarafından hazırlanan "Göz Sağlığınız İçin Ayağınıza Geliyoruz" projesi kapsamında "Mobil Göz Sağlık Aracı" ile Muratlı ilçesindeki vatandaşlar ve öğrenciler muayene ediliyor.

Muratlı Devlet Hastanesi Başhekimi Tuncay Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin geçen yıl da uygulandığını, göz sağlığını tanıma, tedavi ve korumak amaçlı yürütülen bir program olduğunu söyledi.

Muratlı ilçesinde bir ay boyunca "Mobil Göz Sağlık Aracı" ile göz sağlığı taraması yapılacağını ifade eden Eren, "Halkın ayağına göz aracı ile gelerek halkımızın hem tedavisini hemde sağlığını amaçlıyoruz. Özellikle göz hekimine ulaşamayanlar, çocukları öğrenciler ve daha önce tanı konmamış insanlar bizim ilk hedefimiz." dedi.

Eren, göz sağlığında erken tanı ve teşhisin çok önemli olduğunu ve bu nedenle vatandaşların daha duyarlı olması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: 

"Hekimlerimiz günde 50-60 hastaya bakarak haftada iki gün şeklinde aylık 600 civarında bir rakama ulaşmayı hedefliyoruz. Muayene aracımız bir ay boyunca hizmet verecek ama bu süreyi uzatabiliriz de. Son haftalarda da okullardaki çocukların göz muayenesi için okullara gidiyoruz."

Göz muayenesi olan Zafer Kantarcı, bu uygulama ile göz muayenesi için vatandaşın ayağına kadar gelinmesinin çok güzel bir uygulama olduğunu ifade ederek şunları kaydetti.

"Bu uygulamanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Gözlerimde bir sıkıntı olmadığını düşünüyorum ama yine de kontrol etmekte fayda var diye geldim. Bu uygulamada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu tür uygulamaların devam etmesi vatandaşlar için çok iyi olacaktır. Bütün halkımızda duyarlı olması lazım ben iyi görüyorum deyip göz sağlığını ihmal etmemesi gerekir. Herkes gelsin muayenesi olsun."

Mobil Göz Sağlık Aracı, 1 ay boyunca Muratlı Devlet Hastanesinde hizmet verecek.

Kaynak : haberler.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.