Göz sağlığı için kaliteli güneş gözlüğü kullanın!

Uzun yıllardır faaliyet gösteren Efe Optik sahibi Salim Tomaş, yaz aylarında göz sağlığı için mutlaka kaliteli gözlük kullanılması önerisinde bulundu.

Göz sağlığı için kaliteli güneş gözlüğü kullanın!
18 Temmuz 2017 Salı 15:11

Tomaş; “İnsan sağlığında göz sağlığı da diğer organlar kadar önemlidir. Bu nedenle yaz aylarında güneş ışınlarından korunmak için ucuz gözlük kullanılması göz sağlığını bozmakta ve göz sağlığı için mutlak surette kaliteli gözlük kullanılmalıdır” dedi.

GÖZ SAĞLIĞINA ÖNEM VERİLMELİ

Efe Optik sahibi Salim Tomaş, göz sağlığının da önemli olduğunu belirterek şu bilgiyi verdi; “Özellikle yaz aylarında insanlarımızın güneş ışınlarından korunmak için çok sık kullandıkları güneş gözlükleri kaliteli olmalı. Gözlük deyip geçmemeli ve kalitesiz ucuz güneş gözlüğü kullanılmamalı. Bir şey olmaz deyip kalitesiz ucuz güneş gözlüğü kullanır iseniz, zaman içinde gözde tahribatlar meydana getirmekte ve körlüğe bile neden olmaktadır. Bu konuda uzmanlar, göz sağlığı için kaliteli gözlük kullanılması yönünde insanlarımızı uyarmaktadırlar. Vatandaşlarımızın güneş gözlüğü alırken işportada veya seyyarlarda satılan kalitesiz ve ucuz güneş gözlüklerine rağbet etmesin. Güneş gözlüğü alırken mutlak surette bu işi tam layıkıyla yapan gözlükçülerden almalı ve şunu da özellikle belirtmek istiyorum güneş gözlüğü alırken bile gözlerinde rahatsızlık olanlar, mutlaka göz doktoruna giderek doktorların önerdiği gözlük tipini almalıdır. Çünkü göz sağlığı çok önemlidir. Sahte ve kalitesiz güneş gözlüğü kullanmanın göz sağlığını bozduğu gibi beraberinde çok zararları da oluyor’’ diyerek vatandaşları uyardı.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANMANIN GÖZ SAĞLIĞI AÇISINDAN FAYDALARI 

Salim Tomaş, güneş gözlüğü kullanmanın göz sağlığı açısından olan faydalarını da şöyle dile getirdi. Tomaş; “Gerçek ve kaliteli güneş gözlüğü, insan sağlığında göz yorgunluğunu alır, güneş ışınlarından gözü korur, katarakt rahatsızlığını engellemiş olur. Normal gözlü insanlara göre, renkli gözlü kişilerin güneşe olan hassasiyeti daha fazla olması nedeniyle, göz sağlığının bozulmasını engeller. Bu nedenle renkli gözlü kişiler, gözlerini güneş ışınlarından korumak için güneş gözlüğü kullanmalı. Ayrıca güneş gözlüklerinde cam özelliği de önemlidir ve bu nedenle polarizasyon ve UV400 filtrelerine karşı koruyucu camlı güneş gözlüklerini tavsiye ederim. Yani kaliteli bir güneş gözlüğü kullanmak güneşten gelen tüm zararlı ışınlardan korunmamızı sağlamaktadır” dedi.

KALİTELİ GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜ NASIL ANLARIZ?

Salim Tomaş güneş gözlüğü alırken kaliteli olup olmadığının nasıl anlaşılacağı konusunda da şunları söyledi; “Güneş gözlüğünün kaliteli olduğunu anlamak için mutlaka ve mutlaka çerçevenin yanında garanti belgesini istemeniz ya da görmek yeterli. Kalitesiz gözlük gerek çerçevesiyle, gerek camıyla belli oluyor. Kalitesiz güneş gözlükleri güneş ışınlarını tam olarak kesmez. İnsan sağlığında göz sağlığı çok önemlidir. Gözlerin bozulmaması ve korunması için yaz aylarında da güneş ışınlarından gözümüzü korumak için, fiyatına bakmamak gerekiyor. Kaliteli gözlük kullanılmasında çok fayda vardır”dedi.

Kaynak : cerkezkoyhaber.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.