Göz Doktoru Uygulaması ile Göz Testi!

Göz Testi ve Göz Doktoru Yazılımı...

Göz Doktoru Uygulaması ile Göz Testi!
12 Haziran 2017 Pazartesi 14:17

Teknolojik gelişmeler ve ilerleyişler, inovasyon ruhunu her zaman kendi içinde ön plana çıkarıyor ve farklı dokular ile ilgili olarak bizlere dair de büyük bir ayrıcalık yaratılıyor. Bu ayrıcalıkların hepsini kendi içinde inceleyerek, söz konusu çalışmaları ve ilerleyişleri takip edebiliyoruz. Gelin bu konuda üretilen yeni inovatif hareketi incelemeye başlayalım. Çoğu kişinin en çok korktuğu olaylardan biri olan göz doktoruna gitme durumları, mevcuttur. Göz doktoru ile ilgili olarak ön plana çıkarılan çalışmalar, bu konudaki düşüncelere sahip olan bireyler için gayet keyifli olabilir.

İlk anket.

Göz Testi ve Göz Doktoru

Warby Parker tarafından hazırlanan bir yazılım söz konusu. Bu yazılım ile, telefonunuzu ve diz üstü bilgisayarınızı kullanarak, evinizde bir görme testi yapabiliyorsunuz. Tabi bu şu an için yeni bir servis. Üzerinde çalışılıyor. Programın ismi, reçete kontrolü diye geçiyor. Bu program, şu an için birkaç eyalette yaşayan insanlar ile sınırlı. California, Virginia, Florida ve New York eyaletlerindeki insanlar için düşünülmüş olan program, yakında çok daha geniş kitlelere de yayılabilir. Şu an için bu uygulama yalnızca iPhone üzerinde var (ios). Giriş yaparak, testinizi yapıyorsunuz ve sonrasında doktorunuz ile ilgili iletişime geçmenize gerek kalmadan, gözlük işlerinizi ya da göz işlerinizi halledebiliyorsunuz. Testi yaptıktan sonra, daha önceki göz sağlığı sonuçlarınız inceleniyor yazılım tarafından. Tabi online bir uygulama olduğu için, bot tarafından sorulan bir dizi soru ile devam ediyor süreç.

Ortalama 1 Dakika Sürüyor

Test ile ilgili bütün sistemleri kurduğunuzda (yani mobil cihaz ve pc bağlantılarını gerçekleştirdiğinizde), ortalama olarak test işlemi bir dk sürüyor. Tabi test öncesi bot tarafından sorulan sorular ile ilgili süre, bu süreye dahil değil. Göz doktorunda yer alan harflerin sorulması gibi bir soru düşünün. Bu tarz mantık üzerinden ilerler iken, gayet uyumlu ve etkili bir uygulama gibi görünüyor. Tabi program şu an için yeni yeni kurulduğundan dolayı, kişilerin zorlandığı durumlarda ‘sanırım uzman bir doktordan yardım almalısın’ tarzında bir uyarı veriyor. Yakın zamanda, sistemin daha gelişeceğini düşünüyoruz.

Kaynak : radarex.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.