Göz damlası orucu bozar mı? İşte, merak edilen o açıklama...

Ramazanda oruç tutarken göz damlasının kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor. Göz damlası orucu bozar mı? sorusu özellikle internette oldukça aratılıyor. İşte merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.

Göz damlası orucu bozar mı? İşte, merak edilen o açıklama...
26 Mayıs 2017 Cuma 08:55

Göz damlası orucu bozar mı sorusu, her yıl ramazan ayında gündeme gelen konular arasında yer alıyor. Çeşitli göz hastalıkları dolayısıyla ilaç tedavisi almak zorunda kalan vatandaşlar, göz damlası orucu bozar mı sorusu hakkındaki detayları araştırdı. Peki, göz damlası orucu bozar mı?

İşte, Ramazan ayının en çok merak edilen konusu hakkında detaylı bilgiler!

Göz damlası orucu bozar mı konusu hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, rahatsızlıkları dolayısıyla kullanmak zorunda oldukları damlanın oruçlarına bir etkisinin olup olmayacağını merak etmeye başladı. Göz damlası orucu bozar mı sorusu ile konuya açıklık getirmek isteyen vatandaşlar, ibadetlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için konuyu etraflıca araştırdı. Peki, göz damlası orucu bozar mı? İşte, detaylı bilgiler!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Uzman göz doktorlarından aldığı bilgilere göre, göze damlatılan ilaç miktar olarak çok az (1 mililitrenin 1/20'si olan 50 mikrolitre) olup bunun bir kısmı gözün kırpılmasıyla dışarıya atılmakta, bir kısım gözde, göz ile burun boşluğunu birleştiren kanallarda ve mukozasında mesamat yolu ile emilerek vücuda alınmaktadır. Damlanın yok denilebilecek kadar çok az bir kısmının, sindirim kanalına bulaşma ihtimali bulunmaktadır. Bu bilgiler, yukarıdaki bilgilerle birlikte değerlendirildiğinde, göz damlası orucu bozmaz.

Kaynak : hurriyet.com.tr

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.