Görme engelli öğretmenden görme engellilere bilgisayar kursu!

Görme engelli öğretmen Selman Devecioğlu tarafından görme engellilere bilgisayar kursu verilmeye başlandı.

Görme engelli öğretmenden görme engellilere bilgisayar kursu!
02 Mart 2017 Perşembe 10:21

Sivas Belediyesi, Halk Eğitim Müdürlüğü, İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi (CENGEL) ortak bir çalışmaya imza atarak, görme engelli vatandaşlarımıza yönelik Bilgisayar Kursunu faaliyete geçirdi.

3 ay sürecek kursun ilk dersi bugün başlarken 29 Mayıs’ta sona erecek.  368 saatlik bu kursta görme engelli vatandaşlar ekran okuyucu sistemle bilgisayar kullanımını öğrenecek. Toplam 12 görme engellinin eğitim alacağı kursta başarılı olan kursiyerler iyi derece de bilgisayar kullanabilecekler. Bu konuda görme engelli bireyler tarafından hazırlanan yazılım programı kursiyerlere anlatılacak.

Eğitimi verecek olan Halk Eğitim Müdürlüğü Görme Engelliler Hocası Selman Devecioğlu, “Sivas’ta bu kurslar daha önce verilmiş ama bir görme engelli eğitmen tarafından bu kurs ilk kez verilecek. Görme engelli bireylerin santrallerde memur olması uygun iş olarak gösteriliyor ancak görme engelliler bilgisayarlı her işi yapabilir. Çeşitli ekran okuyucu yazışma programı öğreteceğiz. Türkiye’de kamu kurumlarındaki bütün sistemler görme engellilerin kullanabileceği yapıya sahip. Görme engelliler bilgisayar kullanırken; ekrandaki her şeyi ses olarak duyuyor, ekran ve mouse bizim işimize yaramıyor. Sadece kasa ve klavye bizim işimizi görecek. Belediyemize, İŞ-KUR İl Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Müdürlüğü’ne ve Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimine bu kursun açılmasına emek verdikleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

İŞ-KUR İl Müdürü Hikmet Canpolat’ta “Sivas Belediyesi Engelli Eğitim ve Kültür Merkezi gibi bir alan oluşturmuş. Bu konuda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Sami Aydın olmak üzere herkese teşekkür ederim. Bu proje bir sosyal sorumluluk projesi… Bizde İŞ-KUR İl Müdürlüğü olarak bu projeyi destekliyoruz. Her kurum belli bir sayıda engelli personel istihdam etmek zorunda bizler de engelli vatandaşlarımızın işe başlamasıyla birlikte yanlarında yer alıyoruz. Bu kurs da engelli istihdamına yönelik bir çalışma.” ifadesini kullandı.

“Bu kurs daha önce verilmiş ancak görme engelli bir eğitmen tarafından ilk kez veriliyor.” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, “Sivas Belediyesi olarak özellikle görme engellilerimize bu konuda daha fazla yardım etmek istiyoruz. Eğitmenimiz Selman Devecioğlu çok önemli bir eleman. Bu konunun öncülüğünü yapan CENGEL Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı’yı kutluyorum. Eğitim konusunda Selman Hocamızın bilgisayarların yenilenmesi konusunda bir talebi oldu. Belediye Başkanımızın da talimatlarıyla bu konuda çalışma başlattık, kısa süre içerisinde bilgisayarlar da gelecek.” dedi.

Son olarak söz alan Cumhuriyet Üniversitesi Engelliler Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Recep Toparlı, “Bu çalışma resmi dairelerin bir arada hizmet ettiğini gösteren önemli bir çalışma. Resmi dairelere bakıldığında görme engelliler sadece santrallerde görev alıyorlar. Ancak imkân verilirse görme engelliler en az görenler kadar başarılılar. Cumhuriyet Üniversitesi’nde engelliler birimi oluşturduk ama bu sadece Üniversite içeresinde kalmayacak. Selman Hocamız bizim için çok önemli, bana yeni bir dünyayı tanıttılar. Bu kursun açılmasında emeği olan başta Belediye Başkanımız Sayın Sami Aydın olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  

Kaynak : sivas.bel.tr


Etiketler; #Görme Engelli

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.