Görme Engeli Olanlar Görme Kusuru Olanlara Destek Verecek!

Opak Lens, çağrı merkezinde görev almak üzere görme engellilere iş önceliği verileceğini duyurdu.

Görme Engeli Olanlar Görme Kusuru Olanlara  Destek Verecek!
13 Eylül 2017 Çarşamba 13:18

Opak Lens firması Optik Gazete aracılığıyla optik sektörüne sesleniyor ve bu çağrıyla sektör mensuplarının çevresinde bulunan görme engellilere iş olanağı sunabileceğini bildiriyor.

Opak Lens Yönetim Kurulu Başkanı Erol Harbi, Optik Gazete aracılığıyla optik sektörüne bir çağrıda bulundu. “Çevrenizde iş aradığını bildiğiniz görme engelli vatandaşlarımız varsa bizimle tanıştırın. Opak Lens’te onlara iş olanağı sağlayalım.”

Erol Harbi bu duyuruyla ilgili Optik Gazete’ye şu bilgileri aktardı. “Geçen yıl aldığımız bir kararla Opak Lens olarak her yıl görme engellilerle ilgili bir sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmeyi programımıza aldık. Silmo İstanbul 2016’ya katılanlar hatırlayacaklardır, standımızda görme engelli çocuklar için tasarlanmış özel daktiloların satın alınıp bağışlanması için küçük bir köşe ayırmıştık. Bu köşeye uğrayarak küçük objeler satın alan ve bu yolla görme engellilerin hayatında önemli bir fark yaratan tüm ziyaretçiler kendilerine katkıda bulunma olanağı tanıdığımız için şükran duyduklarını ifade etmişlerdi. Ziyaretçilerimizden aldığımız olumlu geri bildirim bu konudaki çalışmalarımızı devam ettirmemiz konusunda bize yol gösterdi.


Her zaman ifade ettiğim gibi bizler ekmeğini gözden kazanan bir sektörün mensubuyuz. Opak Lens olarak da görme kusurlarını düzelten, net görmeyi sağlayan, göz sağlığını koruyan optik cam ve kontak lens gibi cihaz ve araçların satış ve pazarlamasını yapıyoruz. Bu kapsamda göz kırma kusuru olan bir çok kişiye dokunuyoruz. Ancak görme engelliler ile ilgili bugün maalesef bizim yapabileceğimiz bir şey yok. İşte yola çıkış noktamız bu: Ekmeğini gözden kazanan bir sektörün şirketi olarak görme engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için ne yapabiliriz?

İşte bu soruyu kendimize sorarak bazı fikirler geliştirdik. Ve ardından dedik ki; ‘Şirketimizde engelli kapsamında çalışan birçok arkadaşımız var, ama görme engelli arkadaşımız hiç yok. Neden kadromuzda görme engelli çalışanlarımız da olmasın?’

Bütün birimlerimizi gözden geçirdik ve teknolojik gereklilikleri araştırdık. Uygun bilgisayar donanım ve yazılımlarına yatırım yaparsak Opak Lens’in çağrı merkezi kapsamında görme engellilere çalışma fırsatı sunabileceğimizi saptadık.”

Çağrı merkezine iş alımlarında görme engelli kişilere öncelik verileceğini vurgulayan Erol Harbi optik sektörü mensuplarının çevresinde bulunan görme engelli kişileri Opak Lens ile tanıştırmaları çağrısında bulundu. “Türkiye’de şu anda 6350 civarında optisyenlik müessesesi var. Her birinde sahibiyle, çalışanıyla en düşük olarak ortalama 3 kişi olduğunu varsaysak, yaklaşık 20bin kişilik bir ekosistemden söz ediyoruz demektir. Elbette bu kişilerin çevresinde görme engeli olan ve çalışmak isyeten kişiler olacaktır. Tek yapılacak şey onlara haber verip bizimle temasa geçmelerini sağlamak.”

Erol Harbi ayrıca coğrafik bir engelin olmadığını açıklayarak görme engelli kişilere verilecek eğitim sonrasında bu kişilerin evlerinden çalışabileceğini bildirdi. “Opak Lens‘in deposu bulunmayan bölgelerde oturan adaylar da başvuruda bulunabilir. İnsan Kaynakları birimimiz tarafından uygun bulunan adayların eğitimi yakın bölgede tamamladıktan sonra Opak Lens bu kişilerin evlerine gerekli bilgisayar ve telefon altyapısını sağlayarak, evlerinden hizmet vermelerine destek olacak.

Çevresinde görme engelli adaylar bulunan okurların [email protected] adresine eposta ile başvuruda bulunarak adayların bilgilerini paylaşmalarının yeterli olacağını bildiren Harbi, sözlerini şöyle noktaladı. “Bu proje kapsamında Opak Lens olarak güzel bir hayali gerçeğe dönüştürmüş olacağız. Görmeyenler, iyi görmeyenlere daha net görmeleri için destek verecek.

Biz de Optik Gazete olarak sosyal sorumluluk bilinci taşıyan ve aşılayan bu öncü girişiminden dolayı Opak Lens’i kutluyor, tüm okurlarımızı çevrelerindeki görme engelli tanıdıklarını haberdar etmeye çağırıyoruz.


 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.