Geleceğin hastalığına kontak lens çözümü!

Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Umut Karaca, göz bozukluklarının tedavisinde alternatif olarak görülen kontak lens kullanımına ait bilgiler verdi.

Geleceğin hastalığına kontak lens çözümü!
14 Şubat 2017 Salı 10:17

Artık bilgisayar hasebiyle yakın çalışmanın hayatına bütünüyle girdiğini, çocukların dahi artık dışarıda oynamak yerine tablet ve bilgisayarla oynadığını kaydeden Karaca, “Bu nedenle 20 sene sonrasının hastalığının miyopi olacağı ve insanların büyük bölümünün göz bozukluğu problemi yaşayacağı düşünülüyor. Bu öngörülerek bunun üzerine de rehabilitasyon araştırmaları yapılıyor” dedi. 

“Daha konforlu”

Göz bozukluklarının tedavisinde en bilinen yöntemin gözlük kullanmak olduğunu ileten Karaca, “Bir diğer yol göz bozukluklarını ameliyatla düzeltmek ki bu 20 yaşından sonra olası olabiliyor. Ötekisi de kontak lensler. Kontak lensler son 30 senede gelişen teknolojiyle birlikte artık hayatımızda yerini almaya başladı. Bu yüzden göz bozukluklarının düzeltilmesinde kuvvetli bir alternatif olarak elimizde duruyor. Kontak lenslerin ilk dönemlerinde bunları kullanan hastalar konforsuz olduklarından dolayı şikayet ediyorlardı. Lakin gelişen teknoloji kontak lens kullanımındaki konforu hem çok artırdı hem de gözün savunması mananında çok ciddi gelişmeler sağlandı. O yüzden kontak lensler göz bozukluklarında güvenli bir alternatif oluşturmakta” dedi.

Tedavi amaçlı kontak lenslerin kullanımıyla alakalı bir yaş aralığı olmadığını dile getiren Karaca, “2-3 yaşın üzerindeki çocuklarda katarakt hasebiyle ameliyatlarda görmeyi düzeltecek kontak lensler kullanabiliyoruz. Bunun dışında genel olarak kendine bakabileceğini düşündüğümüz hastalara kontak lens öneriyoruz. Kontak lensi herkes kullanabilir lakin klinik manada daha çok bayanlar kontak lensi kullanıyor” bilgisini verdi.

“SGK kapsamında değil”

Kontak lenslerin SGK kapsamında olmadığını anımsadan Karaca, fiyat açısından değerlendirildiğinde kaliteli bir gözlükle aşağı yukarıya aynı fiyatlarda tedarik edilebileceğini söyledi. Kontak lenslerin günlük, aylık, senelik kullanılabildiğini aktaran Dr. Karaca, daimi kontak lens kullanmak istemeyenlere günlük lens kullanmalarını önerdiklerini kaydetti. Isparta Devlet Hastanesi Yunus Emre Ek Binası’nda kontak lens bakımı ve uygulaması yapılan merkez olduğunu kaydeden Karaca, “Burada ilk kullanacak hastalara hem nasıl takıp çıkaracaklarını hem de bakımını anlatarak lens kullanımına ait bilgiler veriyoruz” diye konuştu.

Kaynak : uklesaglik.xyz


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.