Gece çalışmasında kadın personele özel kurallar geliyor...

Kadın çalışanın hayatını kolaylaştırmak için harekete geçen hükümet, devrim niteliğinde adımlar atıyor. Kadınlar artık gece işlerinde 7.5 saatten fazla çalışamayacak, evlerinden araçlarla işe götürülüp, getirilecek.

Gece çalışmasında kadın personele özel kurallar geliyor...
08 Mayıs 2017 Pazartesi 15:35

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kadınların gece çalışmalarında pozitif ayrımcılık yaparak yeni kurallar getiriyor.

Kadının iş yaşamını kolaylaştırmak için getirilecek bir dizi yeni önlem üzerinde çalışılıyor. Kadınların gece çalışmasında yapılacak düzenlemeler, gece nöbetleri nedeniyle eczane çalışanlarını da yakından ilgilendiriyor.  

Bu önlemler arasında kadınların gece işlerinde 7.5 saatten fazla çalışamayacağı, gece çalışmalarına araçla götürülüp getirileceği gibi yeni uygulamalar da yer alıyor.

Kadınlara gece çalışmasında pozitif ayrımcılık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda kadına pozitif ayrımcılık yapılması öngörülüyor ve bu amaçla da kadına bir koruma kalkanı hazırlanıyor.

Buna göre, kadınlar gece işlerinde 7.5 saatten fazla çalıştırılamayacak. Gece çalışacak kadınların isim listeleri iş müfettişlerince yapılan denetimlerde gösterilmek üzere saklanacak. Gece çalışan kadınlar evlerinden uygun araçlarla alınarak işe götürülüp getirilecek.

Kadınlar için sağlık raporu

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kadınların gece çalıştırılabilmeleri için işe başlamadan önce çalışmalarında sakınca olmadığına yönelik sağlık raporu alınması gerekiyor. Çalışanın özel durumu, işyerinde maruz kalınan sağlık ve güvenlik risklerini de dikkate alarak işyeri hekimince belirlenen düzenli aralıklarla sağlık muayenelerinin yapılması sağlanmalı" dedi.

Konunun ayrıntıları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Eczacılık sektöründe çalışan personelin büyük bölümünün kadın olduğu biliniyor. Yeni uygulamalar ayda birkaç kez yaşanan gece nöbetleri nedeniyle eczane çalışanlarını yakından ilgilendiriyor.

Kaynak için tıklayınız
 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TAYLAN KÜÇÜKER - 7 yıl önce
http://www.optikgazete.com/gundem/avm-lerin-calisma-saatlerinde-haksiz-rekabet-h3142.html