Facebook Gerçeklik Gözlüğünün Patentini Tamamladı!

Gerçeklik Gözlüğünün Çizimi Ortaya Çıktı

Facebook Gerçeklik Gözlüğünün Patentini Tamamladı!
22 Ağustos 2017 Salı 09:30

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz sene içerisinde uygulama için gerçeklik gözlüğünün patentinin alınması için çalışmalar yürütüldüğünü belirtmiş fakat bu açıklamanın detaylarını basına sunmamıştı.

Oculus bünyesinde çalışan araştırmacıların bu yıl içerisinde bu gerçeklik gözlüğü için patentin alındığı duyuruldu. Gerçeklik gözlüğü üzerinde daha önceden çalışmalar yürütmüş ve bu gözlüğü üretmiş olan Microsoft markasının aksine Mark Zuckerberg, günlük hayatta kullanılabilecek bir gözlük üretmek istediklerini belirtmişti.

Bu gözlük için ilk adım olan patenti almış olan araştırmacıların gözlüğü çıkarması ve piyasaya sürmesi bekleniyor.

Gerçeklik Gözlüğünün Çizimi Ortaya Çıktı

Alınan patent içerisinde belirtilen ifadelere göre, iki boyutlu olan tarayıcı bir ekran ile birlikte bilgisayarda yer alan görüntülerin içerisine girebilme imkanı sağlayan bu gözlüğe, kulaklık takılması durumunda ses alımı da gerçekleştirilebilecek.

Gözlüğün kaba taslak bir çizimini basınla paylaşan araştırmacılar, günlük hayatta kullanılabilecek olan bir gözlük tasarlama yolunda ilk adımlarını attılar. Mark Zuckerberg, F8 konferansı sırasında verdiği bir röportajda bu gözlüğün Facebook üzerindeki her şeyi kişiye yansıtabileceğini belirtirken gözlüğün tasarımı, üretilmesi ve piyasaya sürülmesi konusunda çok çalışmaları gerektiğini ve bu işlemin bir kaç yıl sürebileceğini belirtirken teknoloji tutkunlarının şimdiden odak noktası haline geldi.

Gerçeklik gözlüğünün beklentileri karşılayıp karşılayamayacağı da merakla beklenen bir diğer konu arasında. Bakalım gözlük çıktığı zaman kullanıcılarını ne gibi yenilikler bekliyor olacak...

Kaynak: f5tekno.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.