EGOD Federasyonu'ndan TİTCK'ya Ziyaret!

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nu ziyaret etti.

EGOD Federasyonu'ndan TİTCK'ya Ziyaret!
11 Ağustos 2017 Cuma 14:33

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nu ziyaret etti. Optik Gazete olarak EGOD Federasyonu'nun Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nu ziyaretleri hakkındaki yazıyı siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Federasyonumuzu temsilen; Başkan Kamil Nuri Gizer, Başkan Yardımcımız H. Fatih İşçimen ve Eğitim ve Mevzuat Komisyonu Başkanımız Taylan Küçüker'in de katılımlarıyla, 02.08.2017 tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcımız sayın Dr. Ufuk Akdıkan makamlarında ziyaret edilmiştir.

Yapılan ziyaret çerçevesinde, günün değişen şartları içerisinde ihtiyaç duyulan mevzuat değişiklik talepleri dile getirilmiş, tıbbi cihaz kapsamındaki optik ürünlerin, Kanunda işaret edildiği şekliyle münhasıran optisyenlik müesseselerinde satılmasının gerek ve önemi konusunda mutabık kalınmış ve bu konuda internet ortamının optisyenlik müessesesi yerine geçemeyeceğinin altı bir kere daha çizilmiştir. Öte yandan 29001 sayılı yönetmelik uygulamaları hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuş, ÜTS'de yaşanan, yeni ürün kaydı yapılan ürünlerin Medula sisteminde görülememesi ve yerli ürünlere sağlanan ek katkının sistemlerde tanımlanamamasının gerek tedarikçilerde gereksede optisyenlik müesseselerinde yarattığı sıkıntıların aşılabilmesi için Sağlık Bakanlığımız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın ilgili Kurum ve birimlerinin konu özelinde yanyana gelmeleri gereği işaret edilmiştir.

Aynı gün Tıbbi Cihaz Sektörel Hizmetler Daire Başkanımız sayın Dr. Mehmet Baş Federasyon heyetimizi makamında kabul etmiş, kendilerine de acil gündem maddelerimiz ile ilgili mesleki ihtiyaçlarımız aktarılmıştır. Mevzuatın geliştirilmesi çalışmalarında, meslek ve meslektaşlarımızın çıkarlarının, toplum sağlığı ihtiyaçlarından ayrı düşünülemeyeceği noktasında cemiyetimizin çalışmaları değerlendirilmiş ve karşılıklı ve çalışma ve istişarenin gerekliliği hususunda mutabık kalınmıştır.

Her iki kıymetli Başkanımıza Federasyonumuza gösterdikleri yakınlık ve mesleki ihtiyaçlarımızı doğru tesbit etmelerinden dolayı meslektaşlarımız adına teşekkür ederiz.

Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, Tıbbi Cihaz Daire Başkanı sayın Recep Uslu'ya yapılan ziyarette SUT'nde yer almasını istediğimiz değişiklik önerilerimiz çerçevesinde tekrar görüşmeler yapılmış, devamında Medula sisteminde yerli ürünler ile ilgili olarak destek ödemelerinin yapılamadığından ve özellikle ÜTS sistemine yapılan yeni ürün kayıtlarının Medula sisteminde görülemediğinden bahisle problemin çözümü konusunda kendilerinden acil destek talep edilmiştir.

Her iki kurumda yapılan görüşmelerde, ÜTS'de yaşanan problemin kurumlar arası program entegrasyonunda yaşanan sıkıntıdan kaynaklandığı ve en kısa sürede aşılabilmesi için çalışmaların devam ettiği bilgisi alınmıştır.

Değerli meslektaşlarımızın bilgi takdir ve değerlendirmelerine.


Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TAYLAN KÜÇÜKER - 7 yıl önce
http://www.mysivas.com/asyonumuzun-turkiye-ilac-ve-tibbi-cihaz-kurumu-ziyaretleri-hakkinda-20711.html