Bilgisayar Kullanıcıları Bu Hastalığa Dikkat!

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre birçok bilgisayar kullanıcısı, yüksek oranda Bilgisayar Sendromu rahatsızlığına yakalanma riski taşıyor.

Bilgisayar Kullanıcıları Bu Hastalığa Dikkat!
27 Eylül 2017 Çarşamba 13:56

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre birçok bilgisayar kullanıcısı farkında olmadan Bilgisayar Sendromu isimi verilen bir hastalığa yakalanma riski taşıyor.

Verilen bilgilere göre Bilgisayar Sendromu rahatsızlığı kapsamında birçok kullanıcı çeşitli görme bozukluklarına yakalanıyor. Bu göz rahatsızlıklarının başında ise; göz yorgunluğu, gözlerde kuruma veya yanma hissi, bulanık görme, baş ağrısı, çift görme, renkleri yanlış algılama problemleri geliyor. Aynı zamanda Bilgisayar Sendromu’nun da belirtileri arasında sıralanan bu göz rahatsızlıklarına odaklanma ve göz koordinasyonu bozukluğu, boyun, sırt ve bel ağrıları da eşlik ediyor.

Uzmanlar Bilgisayar Sendromu adı verilen bu rahatsızlığın oluşumunda ise; kullanıcıların monitörlere uzun süre bakmalarının ve monitör ekranlarının ışık ayarlarının gereğinden fazla olmasının etkin rol oynadığını belirtiyor. Monitöre uzun süre odaklanmanın Bilgisayar Sendromu birleştiğinde şaşılık, çift görmeye gibi sorunlara yol açtığını belirten uzmanlar, tedbir alınmaması halinde bu durumun Tramvatik beyin hasarları ve Post-travmatik Görme Sendromuna kadar varan ciddi sağlık soruna yol açabileceğinin de altını çiziyor.

Bu tip sorunların yaşanmaması için işverenlere önemli görevler düştüğünü belirten uzmanlar, masa başı çalışanların yaşadıkları benzer sorunlara ilişkin sağlık yasalarının da bulunduğunun altını çiziyor.

Görme bozukluklarının genellikle göz merceklerinde meydana gelen ışık kırılması ile birlikte ortaya çıktığına değinen uzmanlar, şaşılık başta olmak üzere sıralanan birçok göz rahatsızlığının kendilerinde bulunduğundan şüphelenen bireylerin bir önce bir göz doktoruna başvurmaları gerektiğinin de altını ısrarla çiziyor.

Kaynak: kayseritempo.org


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.