Bazı hastalıklar körlük nedeni!

Gözler sağlıklı sürecini yaşarken görmemizi sağlar.

Bazı hastalıklar körlük nedeni!
21 Temmuz 2017 Cuma 13:59

Sağlığımızda yaşadığımız bazı olumsuzluklar ve alışkanlıklar göz sağlığımızı bozar ve hatta kör olmaya kadar götürebilir.

Göz sağlığı önemlidir çünkü hayatımızda diğer organlarımızda gerekli iken göz sağlığını kaybetmek ve kör olmak tamamıyla hayatımızı sekteye uğratır. Doğuştan görme engelli olmak diğer bir ayrıntı ancak bazı hastalıklarda; çocuk ve ileri yaşlarda körlüğe neden oluşturabilmektedir. Özellikle çocuk yaşlarda geçirilen bazı ateşli hastalıklar erken önlem alınmadığı zaman körlük yapabiliyor.

Genetik olarak şeker hastalığının ailede olması çocuklarda erken yaşta katarakt gibi görme bozukluklarına etken yaratıyor. Bu durum uzun yıllar kişinin görme kaybını artırıyor. Ailede şeker hastalığı yaşayan kişilerde erken çıkan şeker hastalığı en büyük körlük nedenleri arasında önemli bir yer tutuyor.

Göz; vücutta kendini yenileyemeyen tek organ! O nedenle hastalıkların erken yaşta oluşması durumunda mutlaka zamanında önlem almak ve tedavi edilmesi ile bu durumu ortadan kaldırmak gereklidir.

Görme fonksiyonlarını etkileyen ve görmenin tamamen kesilmesine etken olan diğer bir hastalık da glokom yani göz tansiyonu hastalığı. 40 yaş üzerinde ortaya çıkan ve oldukça tehlikeli olan göz tansiyonu; erken teşhis edilerek kontrol altına alınmadığı takdirde aniden körlüğe neden oluşturabilmektedir.

Erken önlem için mutlaka düzenli olarak göz hekimine kontroller yaptırılmalı ve oluşacak herhangi bir sorunda tedavi edilmesi sağlanmalıdır.

Bunun yanı sıra şeker hastalığının en önemli belirtileri arasında görme bozuklukları geliyor. Göz şikâyeti ile hekime giden hastaların büyük kısmı şeker hastalığı teşhisiyle hekime yönlendiriliyor. Katarak ve diğer birçok göz hastalığı zamanında tedavi edilmeli ve önlem alınmalıdır.

Genelde 50 yaş üzerinde ortaya çıkan ve zamanla körlüğe neden olan diğer bir göz hastalığı da halk arasında ‘’ sarı nokta’’ diye bilinen makula dejenerasyonu. Retinada ortaya çıkan ve hasar görmesine etken olan bu hastalık da ileri boyutlarda görme kaybı nedeni!

Görmenin değerini kaybedince anlamamak için mutlaka zamanında basit bir rahatsızlıkta dahi hekime gitmek ve tedavi olmak gözleri kaybetmemek için önemlidir.

Kaynak : ogunhaber.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.