Bandırma’da 7 Bin Çocuğa Göz Taraması!

‘Sağlıklı Gözlerle Mutlu Yarınlar’ projesi kapsamında Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar’ın katılımı ile Ticaret Odası İlk ve Ortaokulu’nda göz taraması yapıldı.

Bandırma’da 7 Bin Çocuğa Göz Taraması!
14 Mart 2017 Salı 13:52

Balıkesir Valiliği’nin öncülüğünde yapılan ‘Sağlıklı Gözlerle Mutlu Yarınlar’ projesi, Ticaret Odası İlk ve Ortaokulu’nda yapılan göz taraması ile başladı. Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Süleyman Özdemir ve İlçe Sağlık Müdürü Başkan Şen Ilgaz’ın katılımı ile yapılan taramada, göz sağlığında problem yaşayan çocuklar, ilgili doktorlara yönlendirildi.

Bandırma’da toplam 7 bin 54 çocuğun göz taramasından geçirileceğini belirten Kaymakam Yazar, proje hakkında şunları söyledi: “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı nesiller olarak yetişmesi amacıyla ‘Sağlıklı Gözlerle Mutlu Yarınlar’ projesi kapsamında okullarımızda Göz taramasını başlattık. Görme kusuru olanlar çocuklarımızı tedavi için göz doktorlarına yönlendiriyoruz.  

İki ay boyunca İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelerek Otorefraktometre adı verilen cihaz ile öğrencilerimizi kontrol edecek olan sağlık çalışanlarımıza ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Kaynak : ilkhabergazetesi.tv


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.