Anneler Gününüz Kutlu Olsun!

Tüm annelerimize yürek dolusu sevgiler...

Anneler Gününüz Kutlu Olsun!
14 Mayıs 2017 Pazar 09:00

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm Dünya'da farklı zamanlarda kutlanan özel gündür.

Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.

Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye'de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiye'de Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünya'da milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

Anneler Günü Tarihi

Anneler günü, anneleri onurlandıran bir tatil günüdür. Değişik günlerde ve dünyada değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlar, çünkü gün rakamı farklıdır.

Anneler günü geleneği, Antik Yunanlı'ların Yunan mitolojisindeki pekçok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalı'lar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Cybele onuruna kutluyorlardı.

Çeşitli Dillerde Anneler Günü

(af):Modersdag
(bs):dan majki
(cz):Den Matek
(da):Mors dag
(en):Mother's day
(nl):Moederdag
(de):Muttertag
(It):Motinos diena
(no):Morsdag
(es):Dia de la Madre
(sv):Mors dag
(tr):Anneler Günü

Optik Gazete olarak tüm annelerin anneler gününü kutluyoruz.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.