ADİ ORTAKLIK ŞEKLİNDE FAALİYET GÖSTEREN OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNİN ÜTS KAYITLARI

Ürün Takip Sistemi kayıtları hakkında duyuru

ADİ ORTAKLIK ŞEKLİNDE FAALİYET GÖSTEREN OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNİN ÜTS KAYITLARI
22 Eylül 2017 Cuma 09:34

Adi Ortaklık şeklinde faaliyet gösteren optisyenlik müesseselerinin ÜTS kayıtları hakkında Ege gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu tarafından yapılan açıklamayı siz değerli okurlarımız ile paylaşıyoruz.

Değerli meslektaşlarımız,

Adi ortaklık şeklinde faaliyet gösteren optisyenlik müesseselerinin, 11.09.2017 tarihinde başlayan Ürün Takip Sistemine kayıtları aşamasında yaşanan sıkıntının aşılması için TİTCK yetkili bürokratlarımızla görüşmelerimiz devam etmektedir.

Ürün Takip Sistemi; tıbbi cihaz kapsamındaki ürünleri, kaynağı ve standartları kayıt altına alınmış şekilde, yetkilendirilmiş kişi ve/veya kuruluşlar tarafından yine standartları belirlenmiş müesseselerde nihai tüketicilerle buluşturmayı hedefleyen bir projedir. Sistemin arzu edilen seviyede tam olarak çalışması halinde (mesleğimiz açısından) münhasıran optisyenlik müesseselerinde satılması işaret edilen ürünlerin farklı mecralarda satılmasını kesinlikle engelleyeceğinden sistemin bir an önce eksiksiz şekilde çalışması biz optisyenlik müesseleri açısından çok önemlidir.

Bu nedenle, Kurumun ilgi kayıtları yaparken hassasiyet göstermesi anlaşılır bir titizlikse de, şu aşamada söz konusu adi ortaklık şeklinde faaliyet gösteren ve sistem kayıtlarını, (girişimde bulunmakla beraber) tamamlayamamış müesseselerimizin mağduriyet yaşaması söz konusu değildir.

Kurum yetkilileri ile yapılan görüşmelerde kayıt sürecinde sağlanması gereken güvenceleri sıkıntıya sokmayacak şekilde bir çözüm arayışı devam etmekte olup bulunan çözüm sizlerle paylaşılacaktır, bu hususta Kurumun ve Federasyonumuzun yapacağı duyuruları takip etmeniz yerinde olacaktır, ilgili firmalara ilan olunur.

Ege Gözlükçüler ve Optisyenler Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.