3D Modelleme ile Gözlük Çerçevesi Üretimi!

Gözleriniz bozuldu gözlük almak ya da var olan gözlüğünüzü değiştirmek istiyorsunuz. Ancak optikçileri gezmek ve yüzünüze uygun optik bulmak da oldukça sizi sıkıyor. Merak etmeyin artık 3D Modelleme yardımınıza yetişiyor.

3D Modelleme ile Gözlük Çerçevesi Üretimi!
25 Temmuz 2017 Salı 12:31

Gözlük kullananların bu gibi durumlar ile karşı karşıya kaldığı muhakkak oluyordur. Bu sorunu gidermek adına Roger Bacon tarafından geliştirilen sistem size yardımcı olacak. Roger Bacon gözlük ihtiyacı olan müşterilerinin yüzlerinin 3D tarama ile taratarak, müşteriye tam uyan gözlük yapabiliyor.

Benzer ürünler üzerinde çalışılsa da bu konuda Roger Bacon fikrini başarıyla piyasaya sürmüş durumda. Şimdilik başlangıç olarak ayda 50 gözlük üretimi ile sınırlı olan çerçeve satışı gerçekleştiriyor. Bu arada belirtelim ki bir çerçeve şipariş etmek isterseniz yaklaşık  370 dolar ayırmanız gerekiyor.

Roger Bacon, çalışmasını başlatırken 34’ü Hollanda, 6’sı ABD’de olmak üzere 40 optikçi ile ortaklık kuruyor. Optikçiler de gözlük siparişi vermek isteyen kişilerin biyometrik 3D taramaları yapılıyor.  Uygun bir iPad uygulaması yardımı ile müşteriler çerçeveleri deneyip ve rengi konusunda karar verdikten sonra sipariş vererek üretim aşamasına geçiliyor. Üretim süreci 2-3 hafta kadar sürüyor, Sonrasında çerçeveye cam takılması için optikçi üzerinden ilerleniyor.

Roger Bacon geçen Mayıs ayında, Projesi için 800.000 doların üzerinde finansman almayı başardı. Projesini tamamlamak için bu para yeterli ancak projesini dünya çapında genişletmek için ek finansmana ihtiyaç duyacaktır.

Roger Bacon; şayet projesini dünya çapında yayar ise ülkemizde de uygulanmasını görebileceğiz. 

Kaynak : teknoekip.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Suat cengizhan - 5 yıl önce
Benim metal cercevem kırıldı aynisindan yaptırmak istiyorum sizde yapılması mumkunmu