Sektördeki İskonto Oranları…

Birlik ve beraberlik için tüm gözlükçü ve optisyenlerin iskonto oranlarının aynı veya birbirine yakın olmasının optik sektörüne fayda sağlayacağı kanısındayım.

Sektördeki İskonto Oranları…
10 Ekim 2018 Çarşamba 14:43

Firmalar tüm Türkiye’de yapamıyorsa da sadece il veya bölge olarak iskonto oranlarını ayarlarsa aynı bölgede faaliyet gösteren optik firmaları çalışma şartlarının düzene girmesinden dolayı genellikle fiyat konusunda yaşanılan olumsuz söylemlerin önüne geçilecektir.

Her optik mensubu, fiyat konusunda iyi veya kötü söylemlere bir şekilde maruz kalmıştır. Yüz yüze karşılaşılmasa da kulağına olumlu ya da olumsuz sözler müşterilerden gelir.  Müşterileriniz: “Aşağıda şu fiyat, yukarıda bu fiyat...” diyerek serzenişte bulunabilir.

Bu durumun ortaya çıkması küçük gruplu camlarda olmaz, genellikle yüksek silindirik, yüksek indeks ve progresif camlarda rastlanır. Yüksek fiyatlı bir gözlük camının en yakın iki gözlük firması arasındaki iskonto oranlarındaki farkı, optik firmalar arasında olumsuz düşünceye yol açar ve bu durum da birlikten çok bireysel davranmaya doğru yol alır. 

Birlik ve beraberlik için çözüm; firmaların optik firmalarına iskonto oranlarını düzenlemeye gitmeleri ya da optik firmalarının birbirleriyle bağlantı kurarak fiyat konusunda anlaşmaları, sektörün birbirine bağlılığını artıracaktır. Bu durum öncelikle birbirimize saygıyı doğuracak, saygının olduğu yerde halkın güveni artacak ve güven hissini kazanmış sektörde yücelmeye devam edecektir.

Bu zaman süresince olumsuz düşüncelerle karşılaşabiliriz. Öncelikle düşüncelere karşı saygılı davranarak, insanın insana saygısını sağlamak hedefimiz olmalıdır. Düşünceler değişebilir fakat insanın insanlığı ilelebet devam edecektir.

İbrahim Demir
Demir Optik-Isparta
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.