Müziği mi, Gözlükleri mi Daha Ünlü?


Fatma Küçüktaş

Fatma Küçüktaş

Okunma 04 Mart 2014, 22:00

Kaç yaşında olduğu fark etmez, kadın erkek fark etmez; sokaktan geçen herhangi 10 kişiyi çevirip ismini söyleyerek, "onu tanıyor musunuz" diye sorsanız, belki hepsi kim olduğunu bilemez. Ama ismini bilen herkes "nesi ile ünlü" sorunuza yüzde yüz "gözlükleriyle" cevabını verecektir. İsminden hiç ayrı yazılmayan "sir" ünvanı ve yüzünden hiç ayrılmayan gözlükleriyle ilginç bir müzisyen kendisi. İrili ufaklı çeşitli boylarda, kimileri sade, ama çoğu da eksantrik çerçeveli müthiş bir gözlük koleksiyonuna sahip.

 

Gözlük konusu bu süperstar için öyle bir takıntı haline gelmiş ki, Brezilya turnesi sırasında gözlükleri için özel bir otel odası istediğine dair garip bir söylenti yayılarak, bu istek yerel dildeki Pampulha gazetesinde haber olarak bile yayınlanmış. "Ünlü kişilerin turneleri organize eden şirketlere bir çok kapris yaparak, olur olmadık taleplerde bulunduğu herkes tarafından bilinir; ancak gözlük koleksiyonunu iyi korumak için 16 ısıda ayrı bir oda tutulmasını istemek de oldukça aşırıya kaçmış bir istek," yorumu ile yayınlanan haber, sanatçının sözcüsü tarafından yalanlanmış. Bu olayın ardından uluslararası ünlü gazete ve dergilerde yazılıp çizilenler ise, böyle muhteşem bir koleksiyona ve çok net bir takıntıya sahip birisinin bu talepte bulunma olasılığının da çok yüksek olduğu yönünde...

 

Aklınıza geldi mi kim olduğu? Hala hatırlayamadıysanız bile merak etmeyin. Şimdi yazacaklarımı okuduğunuz anda çaldığı piyano eşliğinde şarkı söyleyen sesi kulağınızda yankılanacak, gözlüklü yüzü gözünüzün önüne gelecek.

 

Sanatçı 1973 yılında bestelediği "Candle in the Wind" (Rüzgarda Mum) şarkısını, Prenses Diana'nın ölümünün ardından "Candle in the Wind 1997" adıyla yeniden düzenleyerek tek şarkılık bir albüm çıkarmış ve bütün gelirlerini kurucularından olduğu Prenses Diana Vakfı'na bağışlamış. 33 Milyon adet satılan bu albüm bugün hala tüm zamanların en çok satılan tek şarkılık albümü olma özelliğini koruyor.

 

Müzik dehası ve insanlığa hizmetleri için İngiltere Kraliçesi tarafından şövalye ilan edilerek, kendisine "sir" ünvanı verilen bu İngiliz sanatçının gerçek ismi Reginald Kenneth Dwight. Biz onu Sir Elton John adıyla tanıyoruz.

 

Koleksiyonundaki her gözlüğü görme ve gösterme şansımız şu an için maalesef yok. Ancak sizin için seçerek hazırladığımız aşağıdaki kolajda Sir Elton John'un gözlüklerinden birkaç tanesini görebilirsiniz.

Güzel günler diliyorum.

 

Fatma Küçüktaş

Opak Lens

İş Geliştirme ve Eğitim Bölümü

 

 

 

-

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.