Zeynep HARBİ "En Güzel Karne Hediyesi"

Optik Gazete’nin Genel Yayın Yönetmeni Zeynep Harbi’nin Ağustos ayında basılan “En Güzel Karne Hediyesi” isimli çocuk kitabı şimdi D&R raflarında…

Zeynep HARBİ "En Güzel Karne Hediyesi"
06 Eylül 2016 Salı 13:44

Zeynep Harbi’nin çocuklar için yazdığı ve Estel Bensinyor’un resimlediği “En Güzel Karne Hediyesi” isimli kitap gerçek bir öykü anlatıyor.
Bilindiği gibi ilköğrenim çağındaki çocukların çoğunun evcil hayvanlara ilgisi yüksektir. Hemen her çocuk evcil hayvan satan dükkanların vitrinlerine bakarak onlardan birini alıp eve götürme hayalleri kurar. Ama bu ne kadar doğrudur?

Elbette ki çocuklarımızı koşulsuz sevgiyi en güzel şekilde paylaşan hayvan dostlarımızla büyütmek güzel bir yaklaşımdır. Ancak acaba çocuklarımızın bu dostluğa geçişi başka bir yolla sağlanabilir mi? Barınaklar terkedilmiş hayvanlarla doluyken, biraz da buna neden olan bu yüksek kazanç hedefli “petshop”lardan uzak durmak gerekmez mi?
Üç çocuk annesi Zeynep Harbi kendi ailesine katılan “Brownie”nin öyküsü ile çocuklara ve onlara bu kitabı okuyan anne babalara çok güzel mesajlar aktarıyor.
Kitabın arka kapağında yer alan tanıtım yazısını Zeynep Harbi’nin bu konudaki güzel duygu ve dileklerinin güzel bir özeti olarak paylaşabiliriz.

"Çoğu zaman çocukları mutlu etmenin yolunun onlara oyuncak almak, birlikte tatile gitmek gibi şeyler olduğunu düşünürdüm. Taa ki gerçek mutluluğu gözlerinde görene dek... 
En büyük mutluluk, onların başka bir canlıya yardım etmelerini, böylece ona ikinci bir şans vermelerini sağlamakta gizliymiş. 
Biz ailecek bunu fark edebildiğimiz için çok şanslıyız. 
Umarım aynı şansı sizler de yakalarsınız.


Zeynep Harbi"
Genel Yayın Yönetmenimiz Zeynep Harbi’nin çocuklara yönelik bu duyarlı çalışmasıyla gurur duyuyor ve kendisini tebrik ediyoruz. Çocuklara yönelik bu çalışmalarının devamını diliyoruz.

Zeynep Harbi Kimdir?
1999 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun olan Zeynep Harbi 2016 yılında da Medipol Üniversitesi, SHMYO Optisyenlik Bölümü’nü tamamladı. 2013 yılından bu yana Optik Gazete’nin Genel Yayın Yönetmenliğini sürdüren Eczacı / Optisyen Zeynep Harbi 2016-17 öğrenim yılında da Üsküdar Üniversitesi SHMYO Optisyenlik Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak akademisyenliğe adım atıyor.







 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.