Sanal gerçeklik gözlüğüyle gökdelenden atlamak

Berlin’de gerçekleşen tüketici elektroniği fuarı IFA, renkli anlara sahne oldu. Teknoloji tutkunları, sanal gerçeklik gözlüğüyle Berlin’in en yüksek binasından aşağıya atlama deneyimini yaşadı. Katılımcılar, korkudan çığlık bile attı!

Sanal gerçeklik gözlüğüyle gökdelenden atlamak
14 Eylül 2016 Çarşamba 15:03

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan IFA, bu yıl 56'ncı kez gerçekleşti. 'de düzenlenen fuara katılan markalardan biri de Vestel'di. Fuara 26'ncı kez katılan marka, 3 bin metrekarelik stantta 730 farklı ürün sergiledi. Bu seneki fuarın en  çekici detayı ise robot şovlarıydı. Sergilenen yeni ürünler ve teknolojilerin yanı sıra sanal gerçeklik deneyimi Virtual Reality büyük ilgi gördü. Katılımcılar, stantta bu deneyimi yaşamak için adeta birbiriyle yarıştı ve uzun kuyruklar oluştu.

Fuar katılımcıları, Vestel VR gözlükleriyle şehrin en yüksek binasından atlayıp yıkılan bir köprünün üzerinden koşarak geçme fırsatı yakaladı. Gözlüğü takıp deneyime başlayanların yaşadıkları görülmeye değerdi. Sanal gerçeklikle binadan aşağıya atlayanların bazıları, korkudan çığlık bile attı. Vestel, Toshiba ile marka lisans anlaşması imzaladığını da fuarda açıkladı. Anlaşma ile Vestel; Toshiba markalı TV'lerin Avrupa pazarında üretim, satış, pazarlama ve tedarik zincirinden sorumlu olacak. Marka, ilk yerli üretim OLED TV'yi de fuarda beğeniye sundu. Vestel OLED TV, bağımsız aydınlanabilen organik LED teknolojisi ile gerçeğe en yakın renk ve görüntüleri kusursuz şekilde ekrana taşıyacak.

Vestel'in en dikkat çekici projelerinden biri de Erişilebilirlik Projesi'ydi. Proje kapsamında  eşya ürün gamındaki modellerin üzerine Braille alfabesi ile hazırlanmış servis kitleri yerleştirilebilecek. Böylece ürünler görme engelliler için erişilebilir hale gelecek. Mobil ve uzaktan kontrol edilebilen ve birbirleri ile etkileşim halinde tüketicinin hayatını kolaylaştırma senaryoları ile tasarlanan akıllı ürünler de Akıllı Ev-Şehir ile tüketicilere sunuluyor. Akıllı ev konsepti içerisinde tek bir tuşla ruh haline göre evin ışıklarını değiştirmeden, sabah kahvesini yataktan henüz kalkmadan hazırlamaya kadar varan teknolojiler yer alıyor. Fuarda konuşan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "İhracat yaptığımız ülke sayısını 152'ye çıkarıp yüzde 24 büyüme yakaladık. Yeni ürünlerimiz ve hizmetlerimizle IFA'da yine büyük ilgi görüyoruz. Avrupa pazarının TV üretiminde ikinci, beyaz eşyada ise ilk beş üreticisinden biriyiz" dedi.

Kaynak : 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.