Sahte ve taklit satıyorlar ama cezası yok!

Türkiye’nin sahte ve taklit güneş gözlüğü çöplüğü haline geldiğini söyleyen Taylan Küçüker, Sağlık Bakanlığı’na denetim çağrısında bulundu.

Sahte ve taklit satıyorlar ama cezası yok!
13 Ağustos 2014 Çarşamba 07:13

 

 

Cihan Sivas’tan Turan Temel’e konuşan Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Küçüker, yasal denetim ve kontrol eksikliği sebebiyle Türkiye’nin sahte ve taklit güneş gözlüğü çöplüğüne döndüğünü söyledi.
Güneş gözlüğünün, senelerce moda ve süs aksesuarı olarak görüldüğünü söyleyen Küçüker, Türkiye’de insanların ultraviyole (uv) konusunda bilgisiz ve duyarsız olduğunu belirtti. “Uv radyasyonu, cilt kanseri ve zamanından önce katarakt oluşmasına neden olur.” diyen Küçüker, doğru seçilen güneş gözlüğünün ultraviyole ışınlardan koruduğunu aktardı.

 

Sahte gözlük satmak suç değil!
Taklit ve sahte gözlüklerinin, çok ucuz olması, satın alan ya da kullanan için suç teşkil etmemesi nedeniyle pazarda hala yer bulduğunu söyleyen Küçüker, “Güneş gözlükleri için yasal düzenleme mutlaka yapılmalı ve her türlü denetim ve kontrol Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmelidir.” dedi.


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.