Sağlıklı Yaşamın Anahtarı Yürüyüş Hakkında 10 Bilgi

Hareketli yaşam konusunda yetersiz bir ülke olan Türkiye’de uzmanlar, yürüyüşün ve egzersizin önemine dikkat çekiyor.

Sağlıklı Yaşamın Anahtarı Yürüyüş Hakkında 10 Bilgi
18 Aralık 2017 Pazartesi 17:04

Yürüyüş yapmanın faydaları saymakla bitmiyor. İşte yürüyüş ve yürüyüş yapmanın faydaları hakkında 10 önemli bilgi...

Yürüyüş ve Yürüyüş Yapmanın Faydaları Hakkında 10 Bilgi

1) Kimi bilim insanlarına göre insanlar yürürken sadece ayaklarını kullanıyorlar; çünkü eşyaları daha rahat taşıyacak ve enerjilerini doğru kontrol edecek şekilde evrimleşmişler.
2) Yine araştırmalara göre; bir taraftan insanların fizyolojisi, dikey yürümeye uygun değil. Bu nedenle modern insanlar, sırt ağrıları ve kireçlenme gibi pek çok sorunla karşılaşıyor.
3) Yürüyüş yapmak, kalp ve kemik hastalıkları riskini azaltmanın yanı sıra stresi ve depresyon riskini de minimuma indiriyor. Ayrıca kanser hastalarının dirençlerini artırıyor.
4) Gençler, yaşlılara oranla hemen hemen iki kat daha fazla yürüyüş yapıyor. Fakat günde 10 bin adım kuralı hemen herkes için geçerli! Yürümenin yararları göz önüne alınırsa, yaşlıların da en az gençler kadar aktif olması gerektiğini ortaya çıkıyor.
5) Yürüme konusunda iyi iş çıkaran ilk robotun altı ayağı vardı. Günümüzde her ne kadar teknolojik gelişmeler iki ayak üzerinde yürüyen robot üretmeye elverişli olsa da bu robotlar, yürüme konusunda henüz insanların yanına yaklaşabilmiş bile değil.
6) İnsanların yürüyüş hızı ortalama, saatte 5 km. olarak hesaplanırsa dünyanın çevresinde bir tur atmak için 347 gün boyunca durmaksızın yürümemiz gerekiyor.
7) Japonlar günde 7 bin adımdan fazla atıyorlar. İlk hedefiniz, Japonları geçmek olmalı. Ancak bu şekilde sağlıklı yaşlanabilirsiniz. Sonuçta yürümek, bütün sağlık problemlerine iyi geliyor ve uzun yürüyüşler ömrü de uzatıyor.
8) Çoğu bebek 13 aylıkken yürümeye başlar. Daha hızlı olanlar 9-10, acelesi olmayanlar ise 16-17 aylıkken yürüyebilir.
9) Kola, patates ve hamburgerden oluşan bir fastfood menüyü yakmanız için ortalama 7 saat tempolu yürümeniz gerekiyor.
10) Yol kenarlarından ziyade yürüyüşe ayrılan alanları tercih ederseniz, güvende olacağınız kesin. Yürümenin yararları konusunda herkes daha çok bilinç sahibi olmalı. Ve herkes belirtilen şekilde yürüyüş yapmalı.

Kaynak: Birgün.net
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.