Reklam Durdurma Cezası!

Gözlük çerçevesi tanıtımı yapan internet sitesine reklam durdurma cezası verildi.

Reklam Durdurma Cezası!
10 Kasım 2016 Perşembe 17:11

www.goryom.com adresli internet sitesinin 10.03.2016 tarihli görünümünde, geri ödeme kapsamında bulunan gözlük çerçevelerinin tanıtımının yapıldığı tespit edilerek, reklam durdurma cezası verildi.

Dosya No: 2016/415/252 nolu reklam kurulu kararları 
 
Şikayet Edilen: PBS Bilişim Danışmanlık ve Tic. Ltd. Şti.
 
Şikayet Edilen Reklam: www.goryom.com  adresli internet sitesinde yer alan tanıtımlar.
 
Reklam Yayın Tarihi: 10.03.2016
 
Yayınlandığı Mecra: İnternet
 
Tespitler: www.goryom.com adresli internet sitesinin 10.03.2016 tarihli görünümünde, geri ödeme kapsamında bulunan gözlük çerçevelerinin tanıtımının yapıldığı tespit edilmiştir.
 
Değerlendirme/Karar: Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği’ne göre münhasıran sağlık meslek mensupları tarafından kullanılması veya uygulanması gereken cihazlar ile geri ödeme kapsamında olan cihazların reklamının yapılmasının yasak olup, bunların dışında kalan cihazların reklamına ilgili mevzuata uymak koşuluyla izin verilmektedir.
 
Bu bağlamda; inceleme konusu internet sitesinde, gözlük çerçevelerinin reklamının yapılmasının bu durumun ilgili mevzuata aykırı olduğu; dolayısıyla söz konusu tanıtımların;
 
- Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğinin 15/1 inci maddesi,
 
- Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinin 7/1, 7/2, 7/3, 7/4, 7/5-b, 7/6; 26 ve 32 nci maddeleri,
 
-  6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 61 inci maddesi,
 
hükümlerine aykırı olduğuna,
 
Buna göre, reklam veren PBS Bilişim Danışmanlık ve Tic. Ltd. Şti. hakkında, 6502 sayılı Kanun’un 63 üncü ve 77/12 nci maddeleri uyarınca anılan reklamları durdurma cezası verilmesine karar verilmiştir.
 
http://tuketici.gtb.gov.tr/reklam-kurulu/reklam-kurulu-kararlari

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.