Optisyenler Ve Gözlükçüler Günü Kutlandı.

Optisyenler ve Gözlükçüler günü Ankara'da kutlandı.

Optisyenler Ve Gözlükçüler Günü Kutlandı.
02 Haziran 2014 Pazartesi 06:30

 

1 Haziran Optisyenler ve Gözlükçüler günü Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu tarafından organize edilen program çerçevesinde Ankara'da kutlandı.


Programa Türkiye'nin bir çok yerinden gelen optikçiler, dernek yöneticileri ve optisyenlik meslek yüksek okulu öğrencileri katıldı.

 


Kutlama Anıtkabir'e çelenk konulması ve saygı duruşu ile başladı, daha sonra Ankara Ticaret Odasının düzenlediği öğle yemeğine katılan davetliler yemek sonrasında yine Ankara Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen kutlama programına katıldılar.

 

Toplantının başında vefat eden sektör mensupları ve Soma'da maden kazasında kaybettiğimiz maden şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasından sonra Ato 66 nolu gözlükçüler meslek komitesi meclis üyesi Sayın Akın Özel'in açılış konuşması ile başladı.

 


Daha sonra söz alan Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu başkanı Sn. Turgut Vardi günün önem ve anlamını anlatarak birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi halinde çözülemeyecek sorunumuz yoktur dedi.


Tıbbi ilaç ve Cihaz kurumu'ndan Müh. Ersen Ünsal' da 15 Mayıs 2014 tarihinde yayınlanan Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğindeki reklam maddeleri hakkında bilgi verdi.


SGK şube müdürü Dr. Murat Akın' da e-reçete konusunda bilgi vererek, e-reçeteye geçmekte geç kalındığını beyan etti ve sektörün heyecanla beklediği zam konusunda girişimde bulunduklarını ancak bu konuda Maliyeden de onay gelmesi gerektiğini belirtti.

 


Yine toplantıda söz alan Beta Optik sahibi Sn. Murat Balcı 1 Haziran'ın Optisyenler günü olarak kutlanmasının önemine değinerek, sektör için güçlü olmanın böylesi günlerde birlik ve beraberlik içinde olmakla gerçekleşeceğini vurguladı.

 


Verilen Çay kahve molasından sonra toplantı sektörde 50. Yılını dolduran meslek mensuplarına ve toplantıya iştirak eden kurum yetkililerine plaket verilmesi ile devam etti, İl temsilcileri toplantısı ve gençlik komisyonu toplantısı sonrasında, sektör hakkında dilek ve temenniler ile toplantı sona erdi.

 

 

 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.