Opak Lens’in Katkılarıyla Optik Sektörü, Bu Yıl da Görme Engelli Çocukların Eğitimine Katkıda Bulundu

Opak Lens, her yıl olduğu gibi bu yıl da önemli sosyal sorumluluk projelerine imza attı.

Opak Lens’in Katkılarıyla Optik Sektörü, Bu Yıl da Görme Engelli Çocukların Eğitimine Katkıda Bulundu
20 Aralık 2018 Perşembe 16:04

Biz optik sektörü olarak az görenlerin görüşünü netleştirmek için çalışıyoruz ve gelirimizi az görenlere hizmet ederek kazanıyoruz. Oysa göz sağlığı konusunda çalışan bir sektör olarak hiç görmeyenler için de bir şeyler yapmamız; onların hayatlarına da dokunmak ve elden geldiğince onlara da destek olmak gerektiğine inanıyoruz.

Opak Lens 2016 Sosyal Sorumluluk Projesi
 
2016 yılında “Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği” ile yürütülen Gören Parmaklar projesinde, görme engelli çocuklar için braille daktilosu bağışı organize edilmiş ve fuar boyunca yapılan yardımlar ile 4 adet braille daktilosu alımı yapılarak, görme engelli çocuklara ulaştırılmıştı.

Opak Lens, 2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da görme engelli çocukları yalnız bırakmadı ve eğitimlerine destek verdi.

Opak Lens’in 2017 Sosyal Sorumluluk Projeleri

Opak Lens Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği iş birliği ile “Siz de Görme Engelli Bir Çocuğun Eğitimine Katkıda Bulunup, Onu Sevindirmek İster misiniz? sloganı ile görme engelli çocukların eğitimine katkıda bulunmak isteyen ziyaretçilerinin bağışlarını dernek adına topladı.

Toplanan para ile görme engelli vatandaşlarımıza; 42 adet görme engelli bastonu, 118 adet braille alfabeli hikaye kitabı, 1 adet görme engelli özel kalemi ve 1 adet kabartmalı harita alındı.

2018 Sosyal Sorumluluk Projeleri

Opak Lens, geçen yıllarda olduğu gibi görme engelli çocukları bu yıl da yalnız bırakmadı; Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği iş birliği ile geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bağış kampanyası düzenledi.

Bu projeyle birlikte bu yıl ikinci bir sosyal sorumluluk kampanyası da düzenleyen Opak Lens ayrıca 24 kişi tarafından yürütülen ‘Masallara Dokun’ projesine de destek verdi. 

Masallara Dokun projesi; oluşturmayı hedeflenen kütüphaneler aracılığıyla görme engelli çocukların hayal dünyalarını özgürce geliştirmelerine destek olmayı ve görme engelli ebeveynlerin de çocuklarına masallar okumalarına destek sağlamayı amaçlıyor.



Bu yıl fuar boyunca toplanan bağışlar, ikisi de görmeyen çocuklara destek olmak üzere Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği ve ‘Masallara Dokun’ projesini yürüten Türkiye Görme Engelliler Derneği’ne (TURGED) bu hafta Opak Lens tarafından teslim edilecek.

Fuarda ayrıca bağış yapan katılımcılara Eczacı-Optisyen Zeynep Harbi’nin yazdığı “En Güzel Karne Hediyesi” isimli çocuk kitabı hediye edildi. Küçük bir teşekkür armağanı olarak Opak Lens tarafından bağışçılara hediye edilen bu kitapta; ev hayvanı edinmek isteyen kişi ve ailelerin pet shoplar yerine, barınakları ziyaret etmelerini konu edinen gerçek bir hikaye anlatılıyor.

2018 Silmo İstanbul Optik Fuarı’nda Görme Engelli Çocukların Eğitimi İçin Bağış Yapanlar

Bağışçıların listesi aşağıda alfabetik sıraya göre verilmiştir.



Bu sosyal sorumluluk projelerini Silmo İstanbul 2018 Optik Fuarı boyunca gerçekleştiren Opak LensKörleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği’ne ve ‘Masallara Dokun’ projesine bağış yapan tüm ziyaretçilere, gösterdikleri duyarlılık ve destek için çok teşekkür ediyor.

İlgilenen kişiler, aşağıdaki banka adreslerine doğrudan bağış da yapabilirler.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Kampanyası Hesabı

İş Bankası Kadıköy Rıhtım Şubesi
Hesap No: 1025-4327566
IBAN No: TR400006400000110254327566
 
Dernek Hesabı

İş Bankası Kadıköy Rıhtım Şubesi
9134 No’lu hesap
IBAN No: TR 18 0006 4000 0011 0250 0091 34
 
 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.