Muş’ta öğrencilere göz taraması!

Türk Kızılayı Başkanlığı öncülüğünde Muş’ta eğitim-öğretim gören 124 bin öğrenci göz taramasından geçirilecek.

Muş’ta öğrencilere göz taraması!
23 Ocak 2017 Pazartesi 15:18

Muş merkez, Malazgirt, Bulanık, Varto, Korkut ve Hasköy ilçeleri ile tüm köy okullarında ilk, orta ve lise öğrencilerinin göz muayenesi yapılacak. Proje ile toplamda 124 bin öğrenciye ulaşılacak ve erken tanının önemine dikkat çekilecek.

Muş-Der Başkanı Osman Koç, “Kızılay Başkanlığı öncülüğünde, 124 bin öğrencinin göz taramasına başlattık. Ana okul, ilk ve ortaokul önceliğimizdir. Ortaöğretim daha sonradan dahil edilecek ve tüm kademelerdeki öğrencilerimiz göz taramasından geçirilecektir. Sıfır ve 15 yaşta erken teşhis önemli. Yüzde 90 bir avantajı oluyor. Muş’ta ulaşılmadık öğrenci kalmayacak bu projeyle Türkiye çapında projenin tamamlanmasıyla bir ilk gerçekleştirilmiş olacak” diye konuştu.

Kaynak : hurriyet.com.tr



 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.