Lisans İçin Gitti, Marka Sahibi Oldu!

3 Dünya Markasını Aldı 2 Milyon Saat ve Gözlük Satacak! Türk Essa Grup yatırımlarına hız verdi. İtalyan Sergio Tacchini ve Santa Barbara Polo markalarının dünya satış haklarını alarak, Fransız Freelook markasını da bünyesine katan Essa, 2 milyon gözlük ve saat satma hedefi koydu.

Lisans İçin Gitti, Marka Sahibi Oldu!
12 Ekim 2015 Pazartesi 10:05




Daniel Klein markasının sahibi Türk Essa Grup,  dünya markasını bünyesine kattı. 50´ye yakın ülkeye 1.5 milyon saat ve 500 bin gözlük satan Essa Grup, dünyaca ünlü Sergio Tacchini, Freelook ve Santa Barbara Polo & Racquet Club markalarını çatısı altına aldı. Grup dünyaca ünlü İtalyan markası Sergio Tacchini ve Santa Barbara Polo & Racquet Club’ın dünya üretim ve satış hakları lisans anlaşması yaparken, Fransız Freelook markasını ise satın aldı.
 

Essa Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Çevik,  yeni markalar ile hem iç Pazar hem de dünya genelinde büyüme planladıklarını belirterek, önümüzdeki yıl 2 milyon gözlük ve saat satmayı planladıklarını söyledi. Çevik “Sergio Tacchini saatlerini, Freelook’un saat ve gözlüklerini ve Santa Barbara Polo & Racquet Club’ın hem saat hem de gözlüklerinin tüm dünya lisans haklarına sahip olduk. Hedefimiz dünyaya saat sektöründe Türkiye’nin adını çok iyi yerlere getirmek” diye konuştu.

AKILLI SAAT İDDİALI!

2016 yılında Uluslararası Basel Fuarı’nda satışa sunulması planlanan Sergio Tacchini markasına ait Akıllı Saat ile sektörde fark yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Ercan Çevik “Sergio Tacchini’nin QF-S1 ürünüyle geleneksel moda saat ile akıllı (smart) saatleri birleştirdik. Akıllı saatlerin tüm özelliklerine sahip olan bu saat sadece iki saat şarjla tam bir ay kullanılabiliyor. Böylelikle zamanın çok daha değerli olduğu günümüzde sürekli şarj etme zorunluluğu da ortadan kalkıyor” diye konuştu. Çevik önümüzdeki döneme ait gözlük modası ile ilgili olarak da “Kadın saatlerinde mavi, sarı ve toprak tonlarında deri kayışlı saatler ve değerli taşlarla süslenmiş altın rengi metal kordonlu saatler öne çıkarken erkek saat koleksiyonunda ise lacivert, toprak tonları ve bordo ağırlıklı büyük kasa kayışlı saatler sezonun favorileri arasında yerini alacak” dedi.

Lisans için gitti, marka sahibi oldu!

Dünyaca ünlü Freelook markasının lisans haklarını almak için 2014 yılında ekipçe Paris’e gittiklerini belirten Ercan Çevik satınalma süreci ile ilgili ilginç hikayesini anlattı. Çevik şunları söyledi: “Freelook markasının lisans haklarını almak için marka yöneticileriyle iletişime geçtik. Daha sonra ise onlardan markayı satın almamız konusunda bir teklif aldık ve 6 ay süren görüşmelerimiz başladı. Bu görüşmelerin ardından Freelook’u ESSA Grup bünyesine kattık. Freelook yüzde 90 oranında kadın tüketicilere hitap eden bir marka.”

Kaynak: haber.star.com.tr


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.