Kooperatiflerden Güç Birliği

Sektörde haksız rekabetler ve istikrarsız fiyatlar neticesinde ciddi ekonomik kayıplar yaşanmakta...

Kooperatiflerden Güç Birliği
05 Haziran 2014 Perşembe 13:46

 

Ülkemizde gün geçtikçe artan yabancı sermaye ve zincir mağazalar karşısında bireysel finansmanlarıyla faaliyetini sürdürme çabasında bulunan, itibarsızlaşarak vasatlaşan bir nevi ötekileştirilen sektöre, hayat vermek amacıyla kurulan kooperatifler, geçtiğimiz günlerde yapılan ortak toplantı ile ayrı ayrı yerlerde faaliyet göstermelerine rağmen aynı amaç ve hedefler doğrultusunda birlikte hareket etme kararı almışlardır.

 

Sektördeki ihtiyacı fark ederek oluşturduğumuz kooperatiflerin en temel amacı, meslektaşlarımızın ihtiyacı olan kontak lens, cam, çerçeve, yedek parça gibi malzemeleri en iyi kalitede ve istikrarsız fiyatlara maruz kalmadan almalarını sağlamak ve ihtiyaçlarına binaen temin etmelerine rehberlik etmektir.

 

Ayrıca, Türkiye'nin dört bir yanında hizmet veren sektörün taleplerine, elverişli ortam ve koşulları değerlendirip pazarlık gücünü arttırmak suretiyle en kısa zamanda cevap vermektir. Göz Koop, Optik Koop, ve Akdeniz Koop ile ortak hareketle sektörümüzün karşısına çıkan ve çıkabilecek sorunları çözerek, yatay bütünleşme süreciyle güçsüz marjinal kesimin ekonomik alanda faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlamaktır.

 

Bu çalışmaların amacı üretici ve tedarikçi firmaları karşımıza almak ve rakip olmak değil, tam tersine bu firmalar ile işbirliği yaparak, onların ulaşamadığı meslektaşlarımıza ulaşarak, onları buluşturmaktır.

 

Sektörde haksız rekabetler ve istikrarsız fiyatlar neticesinde ciddi ekonomik kayıplar yaşanmakta olduğunu hepimiz bilmekte ve görmekteyiz. Bu nedenle görevimiz; yaşanan her ne tür sorun ve sıkıntı var ise bunları saptamak ve örgütsel çözümler arayarak sektörün bir nevi sigortası görevini yerine getirmiş olmakla birlikte, değişen dünya ve Türkiye şartları neticesinde meydana gelen teknik ilerleme ve diğer yeniliklere ortak projeler üreterek, elverişli ortam ve koşulları hazırlamaktır. Tüm meslektaşları saygı ile selamlarken işlerinde başarılar dilerim.

 

Optik Koop. Yönetim Kurulu Başkanı
Şahap Sabri Tuzal


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.