Göz Taşı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Taş sadece böbreklerde ve safra kesesinde olur diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Göz Taşı Nedir? Belirtileri Nelerdir?
27 Ocak 2019 Pazar 11:29

Göz Taşı Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Taş sadece böbreklerde ve safra kesesinde olur diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Gözlerde de taş bulunuyor. Peki göz taşı nedir? Belirtileri Nelerdir?

Göz Taşı Nedir?

Vücudumuzda taş oluşumu böbreklerde ve safra kesesinde olabildiği gibi, gözlerimizde de olabilir. Göz taşı her yaşta görülebilmekle beraber ilerleyen yaşlarda göz taşına daha sık rastlanmaktadır. Göz taşının tıp dilindeki adı: Konkresyon’dur. Konkresyon, genellikle kalsiyum ve lökosit birikintileri içerir. Genellikle düzensiz beslenenlerde, sigara ve alkol kullananlarda, şeker hastalığı olanlarda, konjonktivit gibi kronik göz enfeksiyonu olanlarda, blefarit (göz kapağı iltihabı) gibi tekrarlayan göz kapağı enfeksiyonu olanlarda, trahom hastalarında, göz yaşı fonksiyon bozukluğu olanlarda, kişinin göz kapağındaki yağ bezlerinin iyi çalışmadığı durumlarda ve kuru göz hastalığında göz taşına rastlanmaktadır.

Göz Taşının Belirtileri Nedir?

Gözlerde yama, batma, kızarıklık, kaşıntı, gözleri sık sık ovalama isteği, Göz kapaklarda şişme gibi belirtileri vardır. Hastalığın teşhisini koymak için detaylı göz muayenesi önem taşır.

Kaynak: www.haber365.com.tr

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.