Göz İçi Lenslerle İlgili 81 İlin Valiliğine Yazı Gönderildi

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından gönderilen yazı 81 ilin Valilikleri kanalıyla İl Sağlık Müdürleri tarafından Türkiye’nin tüm bölgelerindeki sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtılmaya başlandı.

Göz İçi Lenslerle İlgili 81 İlin Valiliğine Yazı Gönderildi
01 Mart 2016 Salı 16:06

 Optik Gazete olarak 20 Ocak 2016 tarihinde yaptığımız bir haberle okurlarımıza Sağlık Bakanlığı’nın göz içi lenslerin optisyenlik müesseseleri tarafından satışına açıklık getirdiğini duyurmuştuk.

Bu konu ile ilgili ilk adım ise Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından atıldı ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından gönderilen yazı 81 ilin Valilikleri kanalıyla İl Sağlık Müdürleri tarafından Türkiye’nin tüm bölgelerindeki sağlık kurum ve kuruluşlarına dağıtılmaya başlandı.

Göz sağlığı açısından çok büyük önem taşıyan bu yazıda göz içi lenslerin -mevzuata aykırı olarak- yetkisi olmayan firmalardan satın alınmakta olduğu ve yanlış bir uygulamayla Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da ödemesinin yapılmakta olduğu bildiriliyor. Tüm sağlık kurum ve kuruluşlarına göz içi lenslerin sadece Optisyenler tarafından Optisyenlik Müesseselerinde satılması gerektiği açık ve net olarak vurgulanıyor.

Bu yazının dağıtımının başlamasının ardından konu ile ilgili ikinci adımın da Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından atılması beklenmektedir. SGK’nın da mevzuat dışı bu uygulamaya son vermek üzere yetkisiz firmalara geri ödemeleri durdurup, göz içi lenslerin geri ödeme sistemini optisyenlik müesseseleri üzerinden yapacak şekilde kurgulamaları beklenmektedir.

Bu konu hakkındaki yeni gelişmeleri size duyurmaya devam edeceğiz. 






İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.