Göz Alerjisi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

Gözde kızarıklık, kaşıntı, sulanma kapaklarda şişlik en önemli belirtileri.

Göz Alerjisi Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?
17 Mart 2024 Pazar 10:47

Göz Alerjisi Nedir?

Birçok kişi tarafından cevabı merak edilen, "göz alerjisi nedir?" sorusuna Özel İnci Göz Hastanesi göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Op. Dr. Ümit Güngör cevap verdi.

Göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Op. Dr. Ümit Güngör, “Alerjik konjonktivit veya bilinen adıyla göz alerjisi oldukça sık görülen bir hastalıktır.” dedi.

Gözde kızarıklık, kaşıntı, sulanma kapaklarda şişlik en önemli belirtileridir. Bütün alerjik hastalıklarda olduğu gibi alerjik konjonktivitte de genetik yatkınlığın çevresel faktörlerle etkileşimi rol oynamaktadır.

Hastalık çocukluk çağında daha sık görülmektedir. Yaş büyüdükçe görülme sıklığı da şiddeti de azalır. Muhtemel alerjen maddeler arasında polen, hayvan tüyü, kimyasal kokular, ev tozları ve küf bulunmaktadır. Alerji polenlerden kaynaklanıyorsa genellikle mevsimseldir. Alerjen madde hayvan tüyü, küf ve toz ise bazen alerjik krize neden olabilir. Bazı kişilerde belirli göz damlalarına veya kontak lens solüsyonlarına karşı da alerjik tepki görülebilir" ifadelerini kullandı.

Güneş Gözlüğü Kullanın

Tedavide temel ilke korunmak; alerjiye neden olan etkenlerden uzak durmaktır. Alerjik konjonktivitten korunmak için dışarı çıkarken güneş gözlüğü, şapka kullanmak, iç mekanlarda polen filtresi olan klimaların kullanılması, boya, temizlik maddeleri, parfüm gibi uçucu kimyasallardan kaçınmak, toz tutan halı, kilim, peluş oyuncak gibi eşyaların kullanılmaması önemlidir. Ayrıca gözleri kaşımamak, soğuk kompres yapmak, varsa kontak lens kullanımına ara vermek fayda sağlar ilaçların uygun dozda yeterli süre kullanılması gerekir.

Op. Dr. Ümit Güngör, son olarak “Bu önlemlere rağmen hastalık ortaya çıkarsa, mümkün olduğunca belirtilerin ilk ortaya çıktığı andan itibaren, uzman hekim kontrolünde uygun ilaçların uygun dozda yeterli süre kullanılması gerekir.” dedi.

Kaynak: www.medyabar.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.