Akıllı Kontak Lensle Video Kaydetmek Mümkün!

Geçtiğimiz yıl akıllı kontak lens’in patentini aldığını duyuran Sony üretime geçmek üzere.

Akıllı Kontak Lensle Video Kaydetmek Mümkün!
15 Temmuz 2017 Cumartesi 12:50

Sony karşımıza bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi bir haberle geldi. Artık James Bond dahil bir çok filme konu olan lens ile video kaydedip izleme imkanı bizlerle buluşmuş oldu. Sony yayınlamış olduğu bir video ile kullanıcılara akıllı kontak lensin ne işlere yaradığı açıkladı. En önemli özelliği video kaydedip daha sonra izleyebilmek olsa da otomatik odaklama, pozları ayarlayabilme, yakınlaştırma özelliklerin de olduğu görünüyor. Geçtiğimiz yıl akıllı kontak lens’in patentini aldığını duyuran Sony anlaşılan üretime geçmek üzere.

Tanıtım görüntüleri paylaşıldıktan sonra şuana kadar tam 75 milyon kez izlenmiş. Bu yeni teknoloji ile beraber yakında görme engelli insanlara farklı çözümlerinde adımı atılmış oldu. Görme engelli vatandaşlar için yeni bir umut kabul edilen bu lensler şüphesiz ki her buluş gibi sadece iyi amaca hizmet etmek için kullanılmayacaktır. Kötü niyetli kişiler özel hayata ve mahremiyete karşı kullanabilecekleri şekilde bu lensleri tasarlayabilirler. Sony şimdiden video için aldığı yorumları cevaplamazken hem iyi niyetli hem de kötü niyetli birçok farklı yorumla karşılaştılar. Her çağ için farklılık gösterse de her buluş mutlaka buluşun içeriği yüzünden değil kullanıcıları yüzünden kötü amaçlara hizmet etmektedir. Yorumları yaparken bunlara da dikkat edilmesi lazım. Şimdiden iyi niyetler için kullanılarak muhteşem başarılar çıkarabilecek bu ürün için heyecanlandığımızı duyuralım.

Kaynak: teknobey.net


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.