ABD’nin Ünlü Zincir Eczanesinde Mesai Skandalı!

ABD’denin Minnesota Eyaleti zincir eczacıları, çalışmakta oldukları Thrifty White isimli eczane zinciri hakkında mesai saatleriyle ilgili yazılı şikâyette bulundu.

ABD’nin Ünlü Zincir Eczanesinde Mesai Skandalı!
04 Ocak 2016 Pazartesi 11:47

 Minesota Eczacılık Kurulu, yorgunluk nedeniyle kaynaklanabilecek ilaç hatalarını minimuma indirgemek amacıyla eczacıları ve eczane personeline yönelik zorunlu mesai arası getirmeyi planlıyor.

Eyalet genelinde 51 şubesi bulunan Thrifty White eczanelerinde her şubede tek bir eczacı öğle arası olmaksızın kimi zaman 14 saati bulan mesailerle aralıksız çalışıyor ve eczacı bankoda olmadığı anlarda yasal olarak reçete karşılanamıyor.

MPR News’ün haberine göre Ecz. Chantel Scherman, açlık nedeniyle halsiz düştüğünü, terlediğini ve bu nedenle işine odaklanamadığını; hatta regl döneminde bile kendisine tuvalete gitmeye izin verilmediğini, bir keresinde eczanede bu yüzden yerlerin kan olduğunu ifade ediyor.

Minnesota Eczacılık Kurulu yöneticilerinden Cody Wiberg, erkek bir eczacıdan gelen bir başka şikâyetin tuvalet izni olmadığı için güvenlik kameralarından gizli bir köşede plastik bardaklara ihtiyacını gidermek zorunda kaldığı yönünde olduğunu belirtiyor.

Mesai saatleri düzenlemesinin yıllar önce tekrar denendiği, yeterli ilgi görmediği; ancak bu sefer tepkilerin daha büyük olduğu dile getiriliyor.

Yeni öneriye göre, kesintisiz 30 dakikalık yemek molası zorunlu olurken 6 saatin üzerindeki her kesintisiz çalışma için 15 dakikalık teneffüs planlanıyor. Ancak Thrifty White zincir eczanelerinin başkan yardımcısı Jeff Lindoo, olası düzenlemenin müşteri ve hasta hizmetleri açısından çok çok kötü bir tablo anlamına geleceğini; günün ortasında eczanenin kapalı kalmasının hastaların asla hoşuna gitmeyeceğini belirterek öneriye karşı çıkıyor.

Zincir eczane grupları, zorunlu öğle aralarının ve mesai aralarının sayısının azaltılmasını, her bir kesintisiz çalışma süresinin 6 saat yerine 9 veya 10 saate çekilmesini istiyor.

Kaynak: mprnews.org, eczacininadresi.com

Fotoğraf: Marcus Balcher / Flickr – Inside Kay’s Pharmacy


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.