Türk Optisyenler ve Gözlükçüler Odası Anketi

Sektörümüzün geleceğini belirleyecek olan Oda ve Birlik yöneticilerini tanıyor muyuz?

Türk Optisyenler ve Gözlükçüler Odası Anketi
16 Nisan 2019 Salı 11:30

OPTİSYENLER VE GÖZLÜKÇÜLER ODASI

ANKETİ

Bilindiği üzere gözlükçü ve optisyenlerin yıllardır beklediği ODA ve BİRLİK kanunu çok yakın bir zaman önce yürürlüğe girmiş ve sektörümüzün dernek yöneticileri tarafından belirlenen kişilerden seçilen sektör temsilcileri ile hazırlık çalışmaları başlamıştır.

Peki, biz sektör mensupları olarak, sektörümüzün geleceğini şekillendirecek olan bu çok önemli hazırlık çalışmaları ve onları yürüten temsilciler hakkında ne kadar bilgi sahibiyiz?

Sektörümüzün geleceğini belirleyecek olan Oda ve Birlik yöneticilerini tanıyor muyuz?

Projelerini ve icraatlarını biliyor muyuz?

Hangi bölgeden kaç yönetici olacak biliyor muyuz?

Bu çalışmaları yürüten temsilcilerin, söz konusu çalışmaları biz sektör mensuplarının istek ve ihtiyaçlarını değerlendirecek ve buna uygun çözümleri uygulamaya koyacak şekilde yürüttüklerine kani miyiz?

Şimdiye kadar olan sürece baktığımızda belli başlı kişiler haricinde konu ile ilgili bir bilgilendirme yapılmamış, dernekler adeta aldıkları kararları kendileri belirlemiş, kendileri uygulamaya koymuş ve bu sektördeki yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine bilgilendirme yapılmamıştır.

Net sorulardan oluşan ekteki kısa anketin en azından temel soruları kendimize sorup, bir farkındalığı ortaya çıkaracağını düşünmekteyiz.

Opak Lens’in bünyesinde çalışan 400 kişilik bir ekip bugünden itibaren siz yerel bağımsız optisyenlik müesseselerini ziyaret ederek bu anket kapsamında fikirlerinizi alacak ve bu bilgiyi de kamuoyu ile paylaşacaktır. Ayrıca Optik Gazete ’den katılmak isteyenler de aynı ankete ekteki sayfadan cevap verebilirler.

Unutulmamalıdır ki, sektörümüzü şekillendirecek olan böyle önemli bir çalışmada tüm sektör mensuplarının eksiksiz katılımı şarttır. Bu da ancak gelişmeler hakkında sürekli ve tam bilgi alarak mümkündür. Sektör mensuplarının tam bilgili olmalarını ve dolayısıyla ODA ve BİRLİK sürecine eksiksiz katılımlarını sağlayacak en temel unsur da kendileri tarafından önerilmiş ve belirlenmiş temsilcilerin varlığıdır. Ekteki anketle bu noktaya ışık tutmaya çalışıyoruz ve bu anketin sektörümüze faydalı olacağını düşünüyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.

Sevgi ve Saygılarımla,

Opak Lens (Lojistik Ve Dağıtım Firması)

Cihan Medikal (İthalat Ve İhracat Firması)

Harbi Optik (Perakende Firması)

Akay Optik (Cam Üretimi Firması)

Optik Gazete(Sektörel Haber Portalı Firması) 

Yönetim Kurulu Başkanı

H. EROL  HARBİ


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Atilla karip - 5 yıl önce
böyle bir anketi düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum
keşke sektördeki derneklerimiz bu sorumluğu üstlenebilseydi.
Avatar
TURHAN BAKIREL - 5 yıl önce
Ankette sorulması gereken daha can alıcı sorular olabilirdi.
Avatar
shs - 5 yıl önce
neden sizin 400 çalışanınız bu anket için dolaşacak anlamadım bu anket taraflımı tarafsız mı
Misafir Avatar
cahit - 5 yıl önce @shs
bencede
Misafir Avatar
Optik Gazete - 5 yıl önce @shs
Merhaba Sayın Shs; bu sorunuzun cevabını "Oda ve Birlik Seçim Anketimiz Kimleri Rahatsız Etti?" başlıklı haberimizde bulabilirsiniz, yorumunuz için teşekkür ederiz.
https://www.optikgazete.com/gundem/oda-ve-birlik-secim-anketimiz-kimleri-rahatsiz-etti-h5420.html
Avatar
Bir optikçi - 5 yıl önce
Siz 20 yıldır oda olmak için yapılan çalışmalardan haberdar mısınız bu konuda nasıl bir çalışmanın içinde oldunuz şimdi yapmış olduğunuz anket belli gruplar adına tetikçilik mıdır yerli üretici olarak oda birliginin kurulmasi sizin lehinize olacakken tamamen yabancı sermayenin karşısında mucadele veren sektörün
Misafir Avatar
Optik Gazete - 5 yıl önce @Bir optikçi
Optik Gazete ve diğer gurup şirketlerimiz ile sektörün üretim, dağıtım, toptan ve perakende olarak tüm katmanlarında yer alıyor oluşumuz sebebi ile oda ve birliğin sektörümüz için ne kadar önemli olduğunu biliyor, tüm sektör mensuplarının bu oluşuma sahip çıkarak demokratik, şeffaf bir yönetim oluşturulması ve yabancı sermayenin değil yerli-milli olanın ve sektörümüzün menfaatlerinin korunması için mücadele veriyoruz.
Misafir Avatar
Optik Gazete - 5 yıl önce @Bir optikçi
Sayın bir optikçi;
Elbette biz 20 yıldır Oda ve Birlik kurulması için yapılan çalışmalardan haberdarız ve gelişmelerin sıkı takipçisiyiz. Oda ve Birlik kanunu kabul edildikten sonra yaşananlar ise maalesef bu birliğin oluşturulma düşünce ve ideallerinden oldukça uzak bir şekilde ilerlemektedir. Optik sektörünün tabanını oluşturan sayısal çoğunluktaki optisyenlik müesseselerinin ve meslektaşlarımızın maalesef gelişmelerden hiçbir şekilde haberleri yok, bizim amacımız bu anketle sektörün genelini temsil edecek oda ve birlik yöneticilerinin seçilmesi ve sektörümüzün gelecek yıllarını planlamasıdır. Bizim belli guruplar adına sizin tabirinizle “tetikçilik” yapmak gibi bir niyetimiz asla olamaz tam tersine yabancı sermaye ile yıllardır nasıl mücadele ettiğimizi Optik Gazeteyi inceler ve takip ederseniz açıkça görebilirsiniz.
Misafir Avatar
hande - 5 yıl önce @Bir optikçi
yazdığınızı tam anlayamadım
Avatar
bir optikci - 5 yıl önce
mağdur olanlarda belli . mağdur edenlerde