Anket Çalışmamızı Engellemeye Çalışanlara Cevabımdır

Yapılan anketimize bazı kişiler tarafından tepki gösterildiğini duyduğum için bu yazıyı kaleme aldım.

Anket Çalışmamızı Engellemeye Çalışanlara Cevabımdır
19 Nisan 2019 Cuma 14:33

Sevgili meslektaşlarım,

Yapılan anketimize bazı kişiler tarafından tepki gösterildiğini duyduğum için bu yazıyı kaleme aldım.

Bildiğiniz üzere çok kısa bir süre önce sektörümüzün geleceğini belirlemek üzere Oda ve Birlik seçimi yapıldı ve Kurucu Yönetim Kurulu seçildi.

Demokratik olması gereken bu seçimlerden sonra maalesef tabanın fikri alınmadan “ben yaptım, oldu” mantığı ile bir Yönetim Kurulu oluşturuldu. Akabinde ise Geçici Oda ve Birlikten sonra yapılacak Oda ve Birlik seçimlerinde belirlenen bölgelerin Oda ve Birlik Başkanlarını da yine demokratik yoldan değil, yönetebilecekleri ve ne derse yaptırabilecekleri kişilerden seçmeye çalıştıklarını gözlemliyorum. Hatta bu süreçte emek harcamış liyakat sahibi birçok kişinin de devre dışı bırakıldığını görmekteyiz.

Maalesef şu an Türkiye genelindeki birçok derneğin bu Oda ve Birlik yolunda koltuk kapma peşinde olduğu anlaşılıyor. Şunu açıkça belirteyim ki benim böyle bir idealim ve amacım yok. Ancak bu sektörün anayasası yazılırken de yapılabilecek yanlışların önüne geçmek adına tüm gözlükçü ve optisyenleri, toptancıları, üreticileri ve ihracatçıları kapsayan bir yapı oluşturulması gerektiğini düşünüyorum.

Kurulacak Oda ve Birlik içindeki yönetmelikler gözlükçüleri ve optisyenleri ilgilendirdiği gibi sektörümüzün içinde olan toptancıları, ithalatçıları, ihracatçıları, hatta üreticileri de ilgilendirecektir. İşte bu yüzden herkesi içine alabilecek bir Oda ve Birlik kurulması gerekmektedir. Birkaç kişinin kararları ile değil, tabanın seçtiği kişilerle ve geniş bir katılım ile kararlar alınmalı ve yönetilmelidir. Aksi olduğu takdirde bu işlemler demokratik olmaz.

Aslında bu anketi Geçici Oda ve Birlik kurulmadan önce sektörümüzdeki derneklerin yaptırması gerekiyordu. Ben idealist bir sektör adamı olarak ticareti bir yana bırakıp, şirketimizdeki ekibimizi bu ankete öncelik verecek şekilde yönlendirdim ki, Türkiye’de bunu yapabilecek boyutta başka bir sektör firması da yok. Opak Lens’in 32 şehirde bulunan 45 depo-şubesinde çalışan 400 kişilik ekibi şu anda bütün hızıyla bu anket çalışmasına odaklanmış durumdadır. Dernekler akıl edip de bu anketi zamanında yaptırabilseydi inanın çok fazla para harcarlardı. Bana teşekkür edecekleri yerde bir de engellemeye çalışıyorlar. Neden mi? Çünkü tabanın gücünden korkuyorlar, yönetemeyecekleri kişileri yönetime almak istemiyorlar.

Ayrıca beni sözde aşağılamak için bir “lojistik firması” sahibi olarak takdim ediyorlar. Evet, benim sahip olduğum, daha doğrusu ortak olduğum lojistik ve depolama firmamız olan Opak Lens var. Ancak bu firma genel dağıtım hizmeti veren herhangi bir lojistik firması değildir. Optik sektörüne hizmet veren, tamamen sektörel iş gören bir firmadır. Bunun yanı sıra ithalat ihracat yapan Cihan Medikal var, sektörel haber yapan Optik Gazete var, cam üretimi yapan Akay Optik var, ama en önemlisi perakende şirketim Harbi Optik var. Ve ben 40 senelik dedemden ve babamdan el almış bir gözlükçüyüm. Sektörün her noktasında iş gören bir mensubuyum. Dolayısıyla böyle bir anketi yapmaya hem sektör mensubu olarak hakkım var, hem de sektörüme böyle bir hizmeti vermekten de son derece mutluyum.

 Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Opak Lens (Lojistik Ve Dağıtım)

Cihan Medikal (İthalat Ve İhracat)

Harbi Optik (Perakende)

Akay Optik (Oftalmik Cam Üretimi)

Optik Gazete (Sektörel Haber Portalı) 

Yönetim Kurulu Başkanı

H. Erol Harbi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.