Oda ve Birlik Seçim Anketimiz Kimleri Rahatsız Etti?

Bir anket çalışması başlattık ve bunun izdüşümlerini hemen yaşamaya başladık.

Oda ve Birlik Seçim Anketimiz Kimleri Rahatsız Etti?
17 Nisan 2019 Çarşamba 15:47

Bilmek En Doğal Hakkımız.
Bilinmesi Neden Bu Kadar Rahatsız Ediyor?

 

Değerli Meslektaşlarım,

Bir anket çalışması başlattık ve bunun izdüşümlerini hemen yaşamaya başladık.

OPTİK GAZETE TARAFLIDIR.
Yerel bağımsız optisyenlik müesseseleri başta olmak üzere, optik sektöründeki tüm yerli ve milli sermayeli firmaların tarafındadır. Sağlık unsurunu ticaretin önünde tutar. Optik Gazete’nin kuruluş ve varoluş amacı bu yayın organı üzerinden reklam alarak kar yapmak değil, optik sektörüne ilişkin durumları sektör mensuplarına duyurmaktır. Doğal olarak da haberleri bu taraflılık bakış açısıyla duyurur. Yabancı sermayeyi arkasına alan, sektörün ihtiyaç ve sorunlarından çok bulundukları konumun getirilerine göre hareket eden Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri -içinde bulundukları STK’nın organlarını kullanarak- bundan rahatsızlık duymaya başladıklarını ifade ediyorlarsa, Optik Gazete işini layığıyla yapıyor demektir.

SORMAK, ÖĞRENMEK, BİLMEK EN DOĞAL HAKKIMIZ!

Kimin hakkı? Optisyenlik müesseselerinin hakkı. Bizim ilgilendiğimiz taraflılıkla; her bir “yerel bağımsız optisyenlik müessesesinin” en ince detayına kadar bilmesini ve sahip çıkmasını istediğimiz en temel hakkı. Optisyenler ve Gözlükçüler Odaları ve Birliği, perakende satış yapan optisyenlik müesseselerini ilgilendiren oluşumlar oldukları için, tam da bu yüzden Optik Gazete olarak bu anketi başlattık. Optik Gazete’ye desteği de Opak Lens veriyor. Daha çok kişiye ulaşmak, tüm yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin bu konudaki fikrini almak, dinlemek için.

Kötü mü yapıyoruz? Hayır. İyi yapıyoruz. Optisyenler ve Gözlükçüler Odaları ve Birliği tesis edildiğinde, bu kurum belirli bir çevrenin değil, Türk optik sektörünün %95’den fazlasını oluşturan yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin oluşturduğu tabanın gelişimini destekleyecek yönetmelikler kapsamında, öncelikli olarak tabanı temsil eden bir yönetimle idare edilmelidir.

NEDEN YAPIYORUZ?

Niye biz yapıyoruz? Birileri yapmalı da, onun için. Sektörümüzün yerli ve milli taban üzerinde yücelmesi konusunda ben bir idealistim. Bunun karşısındaki her oluşuma karşı, anında harekete geçerim. Tanıyanlar biliyor, yönetiminde olduğum şirketlerin desteği de dahil olmak üzere gereğinde tüm maddi-manevi imkanlarımı bu ideallerim için devreye sokarım. Yeri gelir İstanbul’dan Ankara’ya yaya olarak yürürüm.

Hem bu konularda soru sormak, şahsen benim de en temel hakkım. Mesleğini dedesinden, babasından miras alarak, çocuk yaşında optik sektörüne giren bir gözlükçü olarak ben de, Optisyenler ve Gözlükçüler Odaları ve Birliği’nin vizyon ve misyonunun çok sağlam olmasına önem veriyorum. O nedenle de yapılacak ne varsa yapmaktan geri durmuyorum.

Yarın çok geç olmadan, geleceğimizi şekillendirecek olan Optisyenler ve Gözlükçüler Odaları ve Birliği’nin çalışmaları konusunda yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin bilgilenmesine önem veriyorum, o nedenle de doğru bir iş yaptığımıza inanıyorum.

Bu arada Oda ve Birlik’in yönetiminde olmak, başkanı olmak gibi bir arzum ve hayalim hiçbir zaman olmadı. Yerel bağımsız optisyenlik müesseselerine hizmet veren dağıtımcı firmamız Opak Lens’in, ülkemizde yıllardır güvenle kullanılan ve iyi tanınan markalarımızın ithalat ve ihracatını yaptığımız Cihan Medikal’in, taraflılığıyla öğündüğümüz yayınımız Optik Gazete’nin, %100 yerli oftalmik cam üretimi yapan Akay Optik’in ve aile şirketimiz olan perakende mağazamız Harbi Optik’in başkanlığını yürütmek ciddi bir zamanımı alıyor. Çok şükür hem maddi anlamda ekstra bir kazanç beklentisi içinde değilim, hem de kariyer açısından da kendini gerçekleştirmiş biri olarak, manevi olarak ülkeme, sektörüme, iş arkadaşlarıma ve müşterilerime katkı ve hizmet sunan bir platform yaratmış olmaktan dolayı huzurluyum. Bu anketi kendime zemin hazırlamak için yaptığımı düşünenler için bunu da ayrıca açıklama gereği duyuyorum. Gerektiğinde her zaman sektörün hizmetinde olmak için destek veririm, yanlış ellere düşmesini önlemek için gerektiğinde görev de üstlenirim, ama benim hayalim Oda ve Birlik Başkanı olmak değil; sektör olarak dürüstlüğüne, çalışkanlığına, ve projelerine güven duyabileceğimiz, tabanı iyi temsil eden, yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin gereksinimlerini kendisinin önünde tutacak, sektörün gelişimine kendini vakfedecek, gerekli kaynakları bulup geliştirecek, stratejik atılımlarla sistemi kurup sürekli iyileştirecek bir Oda ve Birlik Başkanı’na sahip olmaktır.

ANKET NEDEN RAHATSIZ ETTİ?

Peki tüm bu bilgilerin ışığında, yaptığımız anket neden bu kadar rahatsızlık yarattı, bir de ona bakalım.

Öncelikle her şeyi doğru, eksiksiz ve tam yapan yöneticiler soru sorulmasından rahatsız olmazlar.

Anketteki sorular kısa ve özdür. Anlamaya ve bilmeye yöneliktir. Mesela bir soru şu andaki çalışma grubu içinde yer alan bölge yöneticisi hakkında yerel bağımsız optisyenlik müesseselerinin fikrinin alınıp alınmadığını bilmek yönündedir. Bu sorunun bir maksadı vardır, maksatlı bir sorudur. Maksadı şudur: “Siz Türkiye’deki 6900 civarındaki optisyenlik müessesesinden birisiniz. Şu bölgede hizmet veriyorsunuz. Bölgenizden kimi aday göstermek istersiniz?” diye soruldu mu? Bu soru bunun cevabını araştırır. Sorulduysa ne ala, ama sorulmadıysa birilerini rahatsız eder. Çünkü bu sorunun çok önceden, ilk aşamada sorulması gerekiyordu.

OLMAZSA OLMAZ İSİMLER NEREDE?

Ama resme bakınca sorulmamış gibi duruyor. Eğer öyleyse her bölgede ismi en bilinen, en aktif, en iyi tanınan kişiler, en güvenilen ve de hakikaten bu konuda yıllarca çok da emek vermiş kişiler neden bu çalışma grupları içinde yer almıyor? Şimdiden anketlerde birikmeye başlamış o isimler neden bu çalışmada devre dışı bırakıldı? Oda ve Birlik çalışmasının olmazsa olmaz isimleri nerede? Günlerce, gecelerce kanun üzerinde çalışmış kişiler, Sağlık Bakanlığına gidip gelerek bu Oda ve Birlik oluşumu için bilhassa uğraşmış kişiler nerede?

İsimleri ben zikretmeyeceğim. Ama o isimlerin bu çalışma grubunda olmaması dikkat çekici. Madem sorulmadı, biz soruyoruz. Bakalım bölge bölge anketlerden kimler çıkacak? Çıkan isimler o çalışma grubunda varsa taban temsil ediliyor demektir. O zaman zaten kimsenin rahatı kaçmazdı. Biz de “her şey zaten gayet iyi yürütülüyor” der, yetkililerin açıklama yapacakları zamanı bekleriz.

Şu an konuşmak için erken. Anket sonuçlarıyla konuşalım. Şimdilik, bekleyelim, görelim.

SORULARINIZ İÇİN AÇIK DAVET

Bu arada bu konuda sorularınız varsa ya da aklınızı kurcalayan bir konu olursa size şahsen bilgi vermeye de hazırım. Niyetimiz olayların sadece bir grup tarafından değil, herkes tarafından en açık ve net şekilde bilinmesini sağlamaktır.

Son bir not ile yazımı noktalıyorum. Sormak, sorgulamak, incelemek, görüş alışverişinde olmak, karşı fikirde olmak, eleştiride bulunmak bir sistemin işlerliğinde önemli açılımlara neden olur. Bu tip yaklaşımlara her zaman açığız. Ancak çeşitli yayınlarda veya sosyal medya yolu ile düşük seviyeli, hakarete varan saldırı yazılarının Hukuk Servisi’miz tarafından takibe alındığını da bildirmek isterim.

Kalın sağlıcakla,

Opak Lens (Lojistik Ve Dağıtım)

Cihan Medikal (İthalat Ve İhracat)

Harbi Optik (Perakende)

Akay Optik (Oftalmik Cam Üretimi)

Optik Gazete (Sektörel Haber Portalı) 

Yönetim Kurulu Başkanı

H. Erol Harbi


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.