Uzmanlardan kırmızı göz uyarısı!

Kış mevsiminde 'kırmızı göz' hastalığına yakalanma riskinin daha fazla olduğuna dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundular.

Uzmanlardan kırmızı göz uyarısı!
05 Ocak 2015 Pazartesi 14:31

 Kış aylarında vatandaşların ilgi odağı haline gelen alışveriş merkezleri gibi kalabalık ortamlarda kırmızı göz' hastalığına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ifade eden İstanbul Hastanesi

Operatör Dr. Özgür Bülent Timuçin;


Soğuk hava. nemsiz kapalı alanlar ve havadaki virüsler, kış aylarında mikrobik göz hastalıklarının artmasına neden oluyor.


İşyeri, okul. kreş.alışveriş merkezi gibi kapalı ve kalabalık mekanlarda gözler, enfeksiyona açık hale gelir ve göz enfeksiyonları kolayca salgına dönüşebilir. Kış aylarında düşen vücut direnci ile birlikte gözler de hastalıklara açık hale geliyor.

 

Özellikle soğuk algınlıklarına ve boğaz enfeksiyonlarına neden olan adenovirüsler. göze kolayca bulaşıp enfeksiyona yol açabiliyor' ifadelerini kullandı.


Hastalığa yakalanmamak için ellerin sık sık yıkanması gerektiğini ifade eden Dr. Timuçin.


Bu tür virüslerin en çabuk bulaştığı organ gözlerdir. Gözlerimizi sürekli oynayıp kaşımamak,havlu, yastık kılıfı, mendil gibi kişisel eşyalarımızı ayırmak ve başkalarının eşyalarını kullanmamak, hapşınp öksürürken mendil kullanmak ve elleri sık sık yıkamak bizi göz enfeksiyonlarından korur.

Bunun yanında kırmızı göz hastalığı belirtileri olan vatandaşların mutlaka doktora görünmesini tavsiye ediyoruz' şeklinde konuştu.


Kış mevsiminde görülen göz hastalıklarının en belirgin özelliğinin tek gözle başlayıp daha sonra diğer göze geçmesi olduğuna dikkat çeken Timuçin. "Vatandaşlar kış mevsiminde daha cok gözde kızarıklık, çapaklanma, yanma, batma ve acıma gibi şikayetlerle kliniklere başvuruyorlar.


Bunun yanında yine kış mevsiminde ışıktan duyulan rahatsızlıktır. Kar nedeniyle göze daha fazla ışığın gelmesi vatandaşları rahatsız etmektedir.


Bu gibi durumlarda vatandaşların ultraviyole özelliği olan polarizc gözlük takmalarını tavsiye ediyoruz' diye konuştu.

 

Kaynak:gazetea24.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.