“Türk optisyenleri oda ve birlik kanunu’nu” TBBM’den çıkarmak istiyoruz!

"Optisyenlik - Gözlükçülük Sağlık Bakanlığının gözetim ve denetiminde çalışan çok önemli bir sağlık mesleğidir.

“Türk optisyenleri oda ve birlik kanunu’nu” TBBM’den çıkarmak istiyoruz!
06 Ocak 2015 Salı 08:57

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gözlükçü Taylan Küçüker "Başta Ak Parti olmak üzere CHP, MHP ve tüm siyasi partiler, sektör mensuplarının katkı ve desteklerini bekliyoruz" dedi

Küçüker açıklamasında; "Optisyenlik - Gözlükçülük Sağlık Bakanlığının gözetim ve denetiminde çalışan çok önemli bir sağlık mesleğidir.

5193 sayılı meslek kanunumuzun amaç bölümünde, tüm sağlık mesleklerinde olduğu gibi "Toplumun ve fertlerin sağlığını koruma" görevi bizlere de yasa ile emredilmiştir. Cam ve çerçeveden yaptığımız gözlük de görmeyi temin eden optik bir sağlık gerecidir. İlaç ve tedavi kapsamındadır. Sağlık danışmanlığı ve garanti servis hizmeti vermekteyiz.3958 sayılı İlk meslek kanunumuz 1940 larda çıkmasına rağmen gözlükçüler, Eczacılar ve Tabipler gibi oda ve birlik olma refleksini ne yazık ki gösterememişlerdir. Devletle olan iletişimlerini derneklerle yürütmeye çalışmışlardır.

Türkiye'deki gözlükçü dernekleri "GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER KONFEDERASYONUNU" kurarak Dernekler kanununun emrettiği en üst yapılanma modelini tamamlamışlardır. Ancak Konfederasyonun nihai amacı "TÜRK OPTİSYENLERİ ODA VE BİRLİK KANUNU'NU" TBMM' DEN GEÇİRMEKTİR Konfederasyon dernekler kanununun emrettiği üst yapılanma modelidir. Federasyon ve konfederasyonların aynı amaçla kurulan derneklerin üst kuruluşları olduğu,

Her iki üst kuruluşun da temsil Yeteneğinin derneklerden daha etkin ve üstün olduğu; aşağıdaki İçişleri Bakanlığının yazısı ile bildirilmektedir.

"TÜRK OPTİSYENLERİ ODA VE BİRLİK KANUNU"NUN GEREKÇELERİ"

Cam ve Çerçeveden meslek bilgimizi de katarak yaptığımız Gözlük, görmeyi temin eden bir optik sağlık gerecidir. Hekim reçetesi ile satılan optik ürünler ilaç ve tedavi kapsamındadır.

Gözlükçülük/Optisyenlik T.C Sağlık Bakanlığının, gözetim ve denetiminde çalışılan çok önemli bir sağlık mesleğidir

Meslektaşlarımız mesleklerini icra yetkisini, Üniversite eğitimi ile elde etmektedir.Gözlükçülük/Optisyenlik bir formasyon mesleğidir.(Eczacı, Tabip ve Diş hekimlerin de olduğu gibi)

"5193 Sayılı Optisyenlik Hakkında" özel meslek Kanunumuz vardır.

Eczacı, Tabip ve Diş Hekimlerinin, Oda ve birlik olma ile ilgili ne gerekçeleri varsa

Gözlükçülük/Optisyenlik mesleğimizde de aynı gerekçeler mevcuttur.

Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonunu kurmayı tamamladık. Bu ara hedefti.

Gözlükçülerde ;Eczacılar gibi SGK ile protokol imzalamaktadır. Oda ve Birlik daha iyi bir sağlık hizmeti sunumuna imkan verecektır .

Nihai Hedefimiz "Türk Optisyenleri Oda ve Birlik Kanunu'nu", TBMM'den çıkartmaktır. Oda ve Birlik projesine; Başta AKPARTİ olmak üzere CHP ,MHP ve tüm siyasi partiler ,sektör mensuplarının katkı ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

Kaynak:sivasanadolu.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.