Ucuz Güneş Gözlüğü Gözü Bozar Mı?

Güneş gözlüğü doğrudan göz sağlığını ilgilendirir...

Ucuz Güneş Gözlüğü Gözü Bozar Mı?
10 Nisan 2015 Cuma 06:49

Ucuz güneş gözlüğü gözü bozar mı?

Ucuz güneş gözlüklerine ilgi büyük. Adı üstünde ucuz oluşları genelde ucuzluk pazarı ve bit pazarı gibi yerlerde hatta bazı tanınmış marketlerde bile satılıyor. Sanıldığının aksine sadece dar gelirli insanlar değil geliri yüksek kişiler de bu gözlüklerden satın alıyor. Çünkü insanlar güneş gözlüğü deyince toka gibi küpe gibi bir aksesuar akıllarına geliyor. Fakat güneş gözlüğü doğrudan göz sağlığını ilgilendirir. Göz sağlığının insan için önemini ise anlatmaya dahi gerek yok.

Tezgahlarda satılan ucuz güneş gözlükleri zararlı mı? Ucuz güneş gözlüklerinin zararları nelerdir? Güneşten dünyaya bazı zararlı ışınlar gelir. Güneş gözlüğünde olan camlar bu ışınların göze zarar vermesini engeller. Onları süzer ve etkisiz hale getirir. Ucuz güneş gözlüklerinde bu sistem yoktur. Önündeki cam sadece renkli film konulmuş bir çerçevedir. Başka bir şey değildir. Bu nedenle zararlı ışınlara karşı hiç bir şey yapamaz. Bu nedenle güneşin zararlı etkilerinden nasibini alan göz sağlığı bozulur. Katarakt oluşmasına neden olan ucuz güneş gözlüklerini takmak doğru değildir. Göze zarar verir.

Çin malı gözlüklerin zararları nelerdir?

Özellikle kadınlar kıyafet kombinlerinde gözlük çeşitlerine çok önem verirler. Hemen hemen her renk kıyafete uygun bir de gözlük alanlar vardır. Bu nedenle ucuz gözlüklere de yönelen insanlar vardır. Fakat tekrar belirtmek gerekli ise güneş gözlüğü göz sağlığı açısından önemlidir. Dış görünüş ve estetik kaygılar anlaşılır şeylerdir fakat sağlığa rağmen yapıldığında anlaşılmaz.. Ucuz güneş gözlüklerini kullanmayın. Paranız yetmiyorsa sadece 1 tane alın. Ya da hiç kullanmayın fakat bile bile zararlı güneş gözlüğü takmayın.

Gözdeki saydam yapı bozulduğunda görme kalitesi düşer. Yaşlanınca gözün optik özelliği zayıfladığı için ileriyi rahat görmek zorlaşır. Ucuz güneş gözlükleri gözün erkenden yaşlanıp saydam tabakanın matlaşmasına ve katarakta yol açabilir. Retinaya da ciddi zararlar verebilir. Göze zararlı gözlüklerden uzak durun. Gözünüzün değerini göz sağlığınızı kaybetmeden bilin.


Kaynak: saglikbak.com


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.